ZNANOST RAZKRIVA: TO JE IDEALNA ŽENSKA POSTAVA

Ljudje smo zelo različni, vsakemu je všeč nekaj drugega, zato so tudi vsa mnenja in pogledi na lepoto izjemno subjektivni. Pa kljub temu že od nekdaj stremimo k nekakšnim družbenim idealom, ki se jim potem večina želi čim bolj približati. Razprave o idealnem ženskem telesu potekajo že od zmeraj; nekaj časa je veljalo, da je popolna ženska postava zaobljena in močnejša z veliko oblinami, saj to simbolizira plodnost, potem se je naenkrat vse začelo vrteti okrog vitkih dolgonogih manekenk, danes pa … znanost končno razkriva: to je idealna ženska postava:

Presenečeni boste!

Raziskava iz University of Texas razkriva presenetljive rezultate, kakšna je idealna ženska postava, ki naj bi bila moškim najprivlačnejša. To ni tipično vitko telo brez celulita, ki smo ga vajeni z modnih pist, ampak postava v obliki peščene ure z oblinami na vseh “pravih mestih”. “Takšna postava je v človeških možganih ponotranjena kot najbolj privlačna, ker daje pomembno biološko informacijo o mladostnosti, zdravju in dobri plodnosti ženske,” pravi dr. Devendra Singh. Čeprav se standardi v različnih kulturah nekoliko razlikujejo, se je v raziskavi pokazalo, da morajo biti ženski boki 30% večji kot prsi.

Ženska z najlepšo postavo je …

Kelly Brook, britanska manekenka in igralka. Čeprav simbolizira idealno žensko postavo iz vidika znanosti, za marsikatero modno agencijo ni bila idealna, saj so ji svetovali, naj izgubi nekaj kilogramov. K sreči jih ni poslušala, ampak je samozavestno nadaljevala svojo kariero in dokazala, da je lahko ženska z oblinami veliko bolj seksi kot vitka manekenka brez sledi maščob.

Zakaj so torej manekenke zmeraj tako vitke in brez oblin?

”Ker je njihov namen prodajati oblačila, ne pa privlačiti nasprotni spol in namigovati na plodnost ter materinstvo,” pravi Jennifer Lee, ki je delala za znanega modnega kreatorja Karla Lagerfelda, (Chanel). Modni dizajnerji izberejo manekenke, ki služijo kot “obešalniki” za oblačila, na katerih se lahko pokažejo vse linije in strukture vsakega kosa oblačila posebej.

Vse je v samozavesti in energiji, ki jo ženska oddaja. Tudi ženska z nekaj odvečnimi kilogrami je lahko izjemno privlačna, če je sama s seboj zadodovljna in se dobro počuti v svoji koži – to je najpomembnejše. Sicer pa imajo vsake oči svojega malarja. Nikar se torej ne obremenjujte s svojim videzom, ampak poskrbite za zdrav način življenja: za zdravo prehrano in dovolj gibanja. Ko bo za to poskrbljeno, se vam tudi za občasne čokoladne pregrehe ne bo potrebno sekirati.

 

Povzeto po: Evie Magazine

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo