8 lepotnih nasvetov za mlajši videz

mlajši-videz

Po 25. letu se začnejo pojavljati večje spremembe – v odnosih, karieri in tudi v telesu. Koža se počasi začne starati, pore postajajo večje in bolj vidne, pojavljati se začnejo podočnjaki in manjše gubice. Vse, kar potrebuje tvoja koža, je nekaj minut vsakodnevne nege za mlajši videz. Preizkusi naše nasvete in tudi po 30. letu izgledaj mladostno, živahno in sveže.

1. Pravilna higiena obraza

To je za kožo na obrazu in posledično mlajši videz ključnega pomena. Vsakodnevno si z vodo in peno ali tonikom za obrazom očisti kožo, najbolje bi bilo dvakrat dnevno. Zvečer vedno odstrani makeup, nikdar ne zaspi z njim.

2. Primerno vlaženje

Koža s staranjem potrebuje vse več vlaženja, ki ji bo dodalo gladkost. Na trgu je polno izdelkov, ki to zagotavljajo. Prepričaj se le, da izbereš takšnega, ki bo ustrezal tvojemu tipu kože. Ne pozabi navlažiti tudi vratu!

3. Piling

Pomebno je, da poskrbiš za redne pilinge, ki bodo odstranili odmrle celice kože in pomagali pri nastajanju novih. Piling lahko kupiš, lahko pa se poslužiš tudi naravnih pilingov, kot je ovsena kaša, pomarančni olupki in podobno. Pomagali ti bodo do bolj gladke in čvrste kože z manj gub. Najbolj optimalno je, da piling izvajaš enkrat tedensko, nikar ne pretiravaj s prepogostimi pilingi.

4. Zaščita pred soncem

Sonce lahko uniči tvojo kožo in povzroči številne pege in nepravilnosti. Uporabljaj kremo za sonce, ne glede na letni čas. Če je sonce močno pozimi, se zaščiti tudi takrat. Obstajajo različne kreme z različnimi zaščitnimi faktorji, zato izberi takšnega, ki ti najbolj ustreza.

5. Masaža obraza

Najboljši način za razvajanje kože. Očistile bodo tvojo kožo, preprečile nastajanje gub in ji dale takojšnji sijaj. Po dobri masaži se boš počutila pomlajeno – tako na zunaj kot na znotraj.

6. Maska za obraz

Enkrat tedensko si privošči tudi masko za obraz. Najbolj priporočljivo je, da pripraviš kar domačo. Odlične sestavine so jajca, med, mandljevo in kokosovo olje. Več idej za doma narejena maske za obraz najdeš TUKAJ.

7. Izdelki proti staranju

Na trgu obstaja ogromno različnih izdelkov proti staranju kože, ki jih lahko začneš uporabljati tudi po 20. letu. Vsebujejo namreč sestavine, ki spodbujajo nastanek kolagena in izboljšujejo elastičnost kože.

8. Zdrava prehrana

Morda na prvi pogled ne izgleda tako, ampak z zdravo prehrano lahko narediš ogromno. Uživaj veliko sadja in zelenjave, kjer se nahaja ogromno antioksidantov, na svoj jedilnik vključi beljakovine, zdrave maščobe in minerale. Poskrbi tudi za dovolj veliko količino vode, da razstrupiš in primerno hidriraš svoje telo.

NARAVNE MASKE IZ MEDU ZA VSAK TIP KOŽE

Povzeto po: Style Craze

Komentarji
Morda vas bo zanimalo