10 NAČINOV, KAKO POVEČATI MAJHEN PROSTOR

Kako najti prostor za vse vaše stvari, ki se v majhnem stanovanju vsakodnevno kopičijo? Ne glede na to, ali živite v enosobnem stanovanju, garsonjeri, ali pa bi preprosto radi pridobili čim več prostora v majhnem prostoru, vam bodo načini, ki smo jih poiskali, pomagali pri povečanju še tako majhnega prostora

 

1.) Namestite  TV

TV vam zagotovo vzame največ prostora v dnevni sobi, zato je pametno, da ga namestite na steno ali nad kamin, s čimer boste pridobili ogromno prostora na tleh.

2.) Stenska miza

Se vam zdi, da v tako majhnem prostoru nimate kam postaviti svoje pisarne? Namesto pisalne mize, vzemite leseno desko in jo privijte na steno, nad mizo pa namestite police, ki vam bodo dale dodaten prostor za shranjevanje.

3.) Znotraj ene sobe ustvarite več prostorov

Razmislite, kaj vse počnete v določeni sobi tekom dneva in jo razdelite glede na vaše aktivnosti. Uporabite lahko zavese, strateško postavite stol, mizo ali sliko.

4.) Dvojna vloga pohištva

Kosi, ki služijo različnim namenom, so ključ. Najdite mizo, ki jo lahko uporabljate tako za jedilno mizo kot za pisalno mizo, kavč, ki ga lahko raztegnete v posteljo, ali tabure, ki je obenem kavna mizica ali dodaten sedež, ko dobite obiske.

5.) Ogledala

Ogledala so najstarejši trik notranjega oblikovanja. Prostor bodo povečala in naredila bolj svetel ter zračen.

6.) Uporabite večje kose pohištva

Manj večjih kosov pohištva bo prostor povečalo, več manjših kosov pa bo prostor pomanjšalo.

7.) Nevtralne barve

Umirjene, nevtralne barve bodo povečale prostor. Dodajte prefinjene vzorce in teksture, ki bodo poživile celoten prostor.

8.) Razmišljajte vertikalno

Izkoristite večkrat neuporabljen prostor, ki sega do stropa, tako da obesite kose pohištva, kot so omare za knjige, luči in podobno, s čimer boste povišali celotno sobo.

9.) Dodajte steklo

Podrite stene in postavite okna od stropa do tal, s čimer boste dobili občutek, da je prostor precej večji, kot je v resnici.

10.) Vedno imejte pospravljeno

Ni potrebno, da imate vse na dosegu roke. Nič ne naredi sobe manjše, kot ves nered in šara, ki je vsem na očeh.

 

VIR: Housebeautiful

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo