LASJE NA DOPUSTU: POSLEDICE VLAGE, POTENJA IN SLAMNAST IZGLED SO PRETEKLOST

Poletje je za mnoge izmed nas naš najljubši letni čas, vendar sonce,  vročina in morska voda lasem ne prizanašajo. V tem letnem obdobju moramo svojim lasem nameniti posebno nego in pozornost. Zaradi visoke stopnje vlage v zraku so vaši lasje bolj težki in poležani, po drugi strani pa nenehno potenje lahko pripomore k nastanku prhljaja, razcepljenih lasnih konic in slamnatih las, ki poleg tega še izpadajo.

Kako torej poskrbeti za zdrave in sijoče lase tudi na počitnicah?

 

  1. Izogibajte se agresivnim pripomočkom za oblikovanje pričeske.

 

Vročina bo vaše lase izsušila, zato jih ne uničujte še dodatno z ravnalniki in kodralniki las. Če je le mogoče, si lase posušite naravno, na soncu, in ustvarite zapeljiv videz s sproščenimi naravnimi kodri.

 

  1. Ne pretiravajte z umivanjem las.

 

Vaši lasje bodo v poletnem času pogosto mastni, saj se boste potili bolj kakor sicer. Poleti se je zato preprosto navaditi na vsakodnevno umivanje las, vendar jim bo to lasem na dolgi rok močno škodilo. Umivanje las lasišče oropa naravnih olj, zato se bo njihova proizvodnja le povečala – in kot rezultat si boste morali lase umivati dan za dnem. Čeprav se boste potili, bo vročina po drugi strani izsušila vaše lasišče, zato morate biti pri umivanju las pazljivi – s pretirano uporabo šampona boste lasišče precej izsušili.

Ko umivate lase, šampon nanesite le na korenine las, saj se lasišče masti precej bolj kakor konice las. Če boste nanašali šampon direktno na konice, jih boste izsušili. Preostanek las razen korenin bo očiščen, ko si boste izpirali šampon.

Pred plavanjem v bazenu si nikakor ne umivajte las, saj jih bo to oropalo vseh zaščitnih olj in jih naredilo popolnoma ranljive za klorirano vodo.

 

  1. Ne pozabite na balzam za lase.

 

V zimskem času se lahko izognete uporabi balzama, vendar ne v poletnem, ko so lasje precej bolj izsušeni in krhki zaradi vročega sonca. Po umivanju las nanje nanesite kokosovo olje in ga pazljivo vtrite v lase. Izperite, in nato nanesite balzam kakor navadno. Po tem, ko boste izprali balzam, vaši lasje ne bi smeli biti mastni, vendar vsekakor ne bodo več tako izsušeni.

 

 

  1. Namesto krtače uporabite glavnik z velikimi razmaki med zobci.

 

Poleg tega si ne češite las, dokler so še mokri, saj jih boste lažje poškodovali.

 

  1. Če imate pobarvane lase, lahko pričakujete spremembe v barvi.

 

Vaša barva las bo v poletnem času precej hitreje zbledela kakor v zimskem. Uporabljajte šampon za ohranjanje barve, vendar bodite vseeno pripravljeni na spremembo odtenka. Če načrtujete spremembo barve pričeske, vroče poletje ni najboljši čas za spremembo. Po drugi strani je poletje odličen čas, da se ostrižete razcepljene in suhe konice ali pa naredite še bolj dramatično spremembo od dolgih do kratkih las.

 

  1. Pazite, kako si spenjate lase.

 

Tesna figa ali čop nista najboljša izbira za poletje, saj bosta zategnila in morda celo strgala vaše krhke in izsušene poletne lase. Če želite svoje lase ohraniti pod kontrolo, jih raje spletite v ohlapno kito.

Nega las med poletjem sicer zahteva več pozornosti in skrbi kakor med letom, vendar vam bo z nekaj truda kmalu prešla v navado.

 

Povzeto po: http://www.stylecraze.com/articles/10-ways-to-protect-your-hair-from-the-summer-sun/#gref, https://www.treehugger.com/organic-beauty/11-essential-tips-summer-hair-care.html

 

A. K.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo