4 NAJVEČJE NAPAKE ZMENKOVANJA

Na njih opozarjajo tudi moški – to so največje napake na zmenkovanja, ki jih ponavadi nevede zagrešimo prav ženske, vse to pa vodi v veliko bolečine in slabo izbiro partnerja.

1. Misliš, da boš ljubezen svojega življenja našla za ovinkom.

Nekaterim uspe, so pa redki. Takšna miselnost spada med največje napake zmenkovanja, saj se ženske po nekaj neuspešnih zvezah in zmenkih včasih preveč smilimo same sebi in se prehitro predamo. Popolnoma normalno je, da se s prvim človekom, do katerega nekaj začutiš, ne boš poročila. Na svetu je toliko različnih ljudi, da je možnost, da najprej naletiš na tistega pravega, zelo majhna. Tudi za dobro službo moraš ponavadi preživeti veliko ur v šoli in za uspešnost v športu moraš prav tako pridno trenirati. Enako je z zvezami.

2. Misliš, da ima s teboj resne načrte, čeprav tega nikoli ni rekel.

Moški, ki se bojijo resne zveze ali pa nanjo preprosto niso pripravljeni, velikokrat bežijo pred ženskami, ki preveč silijo vanje, kar je lahko tudi eden od razlogov, zakaj te ne pokliče več. Če nisi prepričana, na čem sta, je najbolje, da ga spodbudiš k odkritemu pogovoru. Če si želiš resne zveze, on pa ne, je bolje, da čimprej razčistita in razmišljata o naslednjem koraku.

3. Misliš, da boš takoj vedela, ali je on “tisti pravi”.

”Ljubezen na prvi pogled”, “takrat boš preprosto vedela, da je pravi”, “zaupaj občutku” in podobni osladni reki nam pogosto kvarijo realne predstave o razmerjih. Zaradi njih je veliko žensk na svetu z napačnimi moškimi, ker so prepričane, da so jim usojeni. Začetna zaljubljenost v nas vzbuja mešanico dopamina, oksitocina in serotonina, takrat ne razmišljamo trezno. Če sta zares kompatibilna, boš vedela mnogo kasneje. Takrat, ko vajino razmerje ne bo več samo rožnato, ko boš kdaj popolnoma sesuta in na tleh – takrat boš vedela, ali je pravi zate.

4. Misliš, da se ženskam za moške ni treba truditi.

Tudi ti razmišljaš o tem, da do tebe ne pristopi noben moški? Pričakuješ, da bo vedno on tisti, ki bo naredil prvi korak? Potem ni nič čudnega, da se zapletaš v začarane kroge samskosti in razočaranj. Kvalitetno razmerje gradita oba.

 

Povzeto po:

The 7 Biggest Mistakes Women Make In Dating

Komentarji
Morda vas bo zanimalo