5 RAZLOGOV, ZAKAJ JE DRUGI ZAKON STABILNEJŠI

Ločitev oziroma razveza zakonske zveze je odločitev, ki je nihče ne sprejme zlahka. Kljub dejstvu, da večina ljudi, ki so se odločili za ta korak, meni, da niso uspeli, pa se glede na raziskave skoraj 75% ločenih oseb odloči za drugi zakon, z upanjem in iluzijo, da bo ta bolj stabilen.    

Že doživeta izkušnja zakona, starost in želja po ponovni ustanovitvi skupnega doma so dejstva, ki pri ločenih osebah vzbujajo željo po tem, da bi zakonu dali drugo priložnost. Razlogov, ki kažejo na to, da zna biti drugi zakon stabilnejši od prvega, pa je seveda še več.

Pripravljeni ste se vezati

To je prvo načelo, zaradi katerega je drugi zakon bolj stabilen kot prvi. To pomeni, da ste se zmožni partnerju prilagoditi v tolikšni meri, da boste kljub vzponom in padcem skupaj premagovali morebitne ovire.

Finančna stabilnost

Statistike pravijo, da starejši kot ste, večje možnosti imate za visoke dohodke. Finančna stabilnost je eden izmed ‘blažilnikov’ vsakodnevnih pritiskov, s katerimi se srečuje večina parov. V dvoje gre lažje, še posebej, če so posredi otroci.

Starševstvo

Tretji razlog stabilnejšega drugega zakona je, da so v večini takšnih primerov otroci že starejši. To pomeni, da ne zahtevajo tolikšne pozornosti, kot dojenčki oz. mlajši otroci. Seveda je otrokom zmeraj potrebno nameniti dovolj zavzetosti, ampak dejstvo je, da se starejši otroci v marsikateri situaciji znajdejo že sami, starši pa imajo tako več časa zase.

Manjši pritisk družbe

Tako socialni kot družinski pritisk se, predvsem pri moških, z drugim zakonom bistveno zmanjša. Prav ta manjši pritisk okolice je razlog, da pri drugem zakonu število ločitev upada.

Zrelost

Dejstvo je, da so osebe, ki so enkrat že šle skozi ločitveni postopek, veliko bolj čustveno zrele, saj jim je prejšnja izkušnja spremenila pogled na življenje. Pri drugem zakonu se posledično ne obremenjujejo več toliko z nepomembnimi stvarmi, ki so jih v prvem izredno motile in so pripravljene hitreje skleniti kompromis.

Če ste tik pred poroko, pa ne spreglejte 5 stvari, o katerih se morate pred tem pogovoriti.

Povzeto po: Salud180

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo