ENOSTAVNI TRIKI ZA LAJŠANJE ALERGIJ

Pomlad je tukaj in s tem veliko sončnih in predvsem toplejših dni. Vendar ti dnevi za marsikoga prinašajo tudi dodatne skrbi – boj z alergijami. Moderna ženska svetuje, kako se najbolje pripraviti na prihajajoče dni in kako se spopasti z morebitnimi alergijskimi reakcijami. 

S prihodom lepega vremena se ponavadi začnejo pojavljati prve alergije. To se zgodi, ker so alergiki naenkrat izpostavljeni alergijskim dejavnikom, najpogosteje cvetnemu prahu, zaradi katerih postane to obdobje za njih zelo neprijetno. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 nasvetov, s pomočjo katerih se boste lažje izognili neprijetnim simptomom spomladanskih alergij.

Preverite količino cvetnega prahu 

Jasno je, da je cvetnega prahu največ tam, kjer cvetijo rože. Če načrtujete sprehod po podeželju, se pred odhodom pozanimajte glede količine cvetnega prahu. Obstaja več spletnih mest, kjer lahko najdete te informacije, na primer: nijz.si. Ta spletna stran vas dnevno obvešča o obremenjenosti zraka s cvetnim prahom.

Operite oblačila, ki ste jih nosili na sprehodu

Ko se po sprehodu vrnete domov, se obvezno preoblecite, prej nošena oblačila pa pred ponovno uporabo obvezno operite. S to potezo boste preprečili kopičenje cvetnega prahu na že nošenih oblačilih.

Previdno s prezračevanjem bivalnih prostorov

Pomembno je, da preprečite prihod cvetnega prahu v prostore, kjer preživite največ časa. Priporočljivo je, da nekaj minut po prezračevanju temeljito posesate bivalni prostor, tako boste namreč odstranili ostanke cvetnega prahu, ki so se nakopičili v zraku in na površini.

Uporaba sončnih očal 

Ne pozabite na sončna očala. Uporabite jih na prostem, saj bodo dobra ovira za preprečevanje stika peloda z očmi.

Obisk zdravnika 

Pomembno je, da se v primeru, da ste alergični na cvetni prah, ne zdravite sami. Ob nevzdržnih simptomih obiščite lekarno ali se posvetujte s svojim zdravnikom, saj vam bodo strokovnjaki najlažje pomagali pri odpravi oziroma lajšanju vaših težav.

Povzeto po: Aldia News

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo