5 IDEJ, KAKO UŽIVATI LUBENICO

Lubenica je eden izmed najbolj osvežujočih in sočnih sadežev. Poleg tega, da vsebuje visok odstotek vode in malo kalorij, ima številne koristi za zdravje: bogata je z antioksidanti, vitaminom A in minerali, kot sta na primer kalij in mangan. Če si lubenico zmeraj narežete na manjše kocke ali večje rezine in jo pojeste kot hiter obrok, vendar bi kljub temu z njo rade malo eksperimentirale, smo za vas pripravili 5 idej, kako jo uživati.

Gre za hrano, ki je poznana predvsem po svojih diuretičnih lastnostih, tj. pospešeno izločanje seča, zaradi česar je odlična za ljudi, ki želijo izgubiti kakšen kilogram. Ima sladek okus, ki ga lahko izkoristite na več načinov.

Nabodalo

Lubenica je sadež, ki ga lahko izvrstno pripravite kot nabodalo. Narežite jo na manjše koščke in jo izmenjaje z drugim sadjem natikajte na palčko. S tem boste popestrili svoj obrok, saj za spremembo lubenica ne bo zgolj narezana na kocke in postavljena na krožnik.

Solata

Bodite drzne in dodajte lubenico v vašo solato. Zelo dobro se ujema s sirom, paradižnikom in listi sveže bazilike.

Smuti

To je eden izmed najbolj uporabnih načinov, kako porabiti stare zaloge sadja. Lubenico zmešajte samo ali z ostalim sadjem. Dodajte še kocko ledu in si privoščite osvežujoč napitek.

Sorbet

Izdelava sladice iz lubenice vam bo vzela zelo malo časa. Lubenico narežite na manjše kocke, dodajte limetin ali limonin sok, vse skupaj dobro zmešajte in zamrznite. Postrezite v skodelici, podobno kot sladoled.

Sadna voda

Lubenico zmešajte skupaj s kivijem ali meto in dodajte led. Ta osvežujoča pijača ne sme manjkati na nobenem poletnem pikniku.

Povzeto po: Peru


N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo