5 KORAKOV DO ČISTEGA BEAUTYBLENDERJA

Beautyblender je v svetu make up-a izraz za gobico, ki se uporablja za nanašanje tekočega pudra. Ne glede na to, koliko čopičev za nanašanje make up-a uporablja, ima vsaka punca doma vsaj eno gobico. Ker je izredno popularna in predvsem uporabna, jo večina punc uporablja vsak dan, zato je potrebno skrbeti za njeno čistočo.

Če smo do zdaj izpostavili zgolj pozitivne strani beautyblenderja, pa je potrebno dodati, da je zaradi vlage, s katero pridemo do popolnega zaključka ob nanašanju tekoče podlage, prostor za leglo bakterij, ki se lahko namnožijo v delcih posušenih ličil. Poleg tega ličila povzročajo, da se umazanija in odmrle kožne celice lepijo nanjo.

Da se izognete morebitnim okužbam ali draženju kože, jo morate pravilno očistiti. Če ne veste, kako, si lahko pomagate z naslednjimi triki:

Umijte jo po vsaki uporabi

Tako in nikakor drugače. Gobico je potrebno pred uporabo zmočiti, saj je nanašanje tekočega pudra tako lažje in bolj zanesljivo. Po končani uporabi gobico zmočite še enkrat, da iz nje izperete ostanke tekoče podlage.

Pustite jo namakati celo noč

Če je madeže težko odstraniti, jo pustite v posodi z vodo in otroškim šamponom, da se zmehča in lažje očisti. Ko se zbudite, jo sperite, nekajkrat stisnite in pripravljena je za nadaljnjo uporabo.

Uporabite čistilo za čiščenje čopičev/gobice

Najdete ga v vseh večjih in bolje založenih drogerijah. Nekaj kapljic vtrite v gobico in jo 2 minuti spirajte pod vodo.

Očistite jo s trdim milom

Trdo milo je odlično čistilo za vse čopiče, s katerimi nanašate ličila. Gobico drgnite ob milo in jo prav tako spirajte z vodo.

Vrzite jo v pralni stroj

Da, prav ste slišale! Umazano gobico lahko brez težav vržete med ostala oblačila in jo operete v pralnem stroju.

Povzeto po: Elle

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo