5 KOSOV POLETNE GARDEROBE ZA VSE PRILOŽNOSTI

Poletje se počasi poslavlja, a muhasto vreme nas vsak dan znova preseneti. Ker toplih dni še vendarle ni konec, lahko z nekaj taktičnega razmišljanja vroče temperature obrnete v svoj prid brez posebnega truda. Spodaj je nekaj nasvetov, katere kose garderobe bi bilo dobro imeti na zalogi. To so osnovni kosi garderobe, iz katerih lahko zgradite praktično kakršenkoli videz: sproščeno-eleganten, primeren za v službo, ali pa bolj nagajiv in prikupen.

 

  1. 1. Bel top

 

Bel top je najbolj nevtralen in hkrati tudi zapeljiv poletni kos garderobe. Svetujem, da si jih nabavite več, saj jih boste poleti nenehno potrebovale. Bela barva bo poudarila vašo zagorelo kožo, poleg tega pa vam bo v njej najmanj vroče. Najbolje bo izgledal v kombinaciji z jeans kratkimi hlačami, vendar ga lahko brez težav oblečete tudi skupaj s katerimkoli krilom svetle barve.

 

  1. 2. Velik vpadljiv šal

 

Ogromen kos tkanine, ki ga lahko uporabite tako kot pareo za na plažo kot tudi kot elegantno ogrinjalo za topel poletni večer ob živi glasbi v restavraciji. Pazite na barvo oziroma vzorec in poskusite najti takšne vrste, ki bo doprinašal dober kontrast svetlim oblačilom.

 

  1. 3. Lahno krilo na zvonec

 

Tako kot pri vseh poletnih oblačilih, je zelo pomembno, da pri nakupu pazite na tkanino. Ne izbirajte oblačil z visoko stopnjo poliestra, raje investirajte v platno ali bombaž, saj se boste sicer ob visokih temperaturah precej potili. Izberite svetlo in optimistično barvo, ki jo lahko kombinirate z belim topom. Krilo na zvonec je dobra izbira tudi zato, ker vam omogoča visoko stopnjo svobode gibanja.

 

 

  1. 4. Bombažne ali jeans kratke hlače

 

Izberite čimbolj preproste, vendar udobne – raje malce prevelike kakor premajhne. Preverite tudi, ali so dovolj tanke, da se pod njimi ne boste preveč potile. Lahko jih kombinirate s katerokoli majico ali bluzo, poleg tega pa vam hkrati omogočajo veliko svobodo gibanja. Če želite poudariti svoje obline, izberite takšne z visokim pasom. Te bodo hkrati optično dvignile vašo zadnjico in poudarile pas.

 

  1. 5. Lahna poletna obleka s poudarjenim pasom

 

Elegantna in preprosta, po možnosti enobarvna, vendar vedno praktična in primerna tako za svečane kot tudi za običajne dni. Obleka, v kateri lahko greste v službo, potem pa naravnost na zmenek. Lahkotna obleka, v kateri veste, da izgledate dobro, bo vaša rešiteljica za vse tiste dni, ko se vam bo zjutraj mudilo.

 

In kot vedno, manj je več. Ne pretiravajte z vzorci, raje pretiravajte z barvami. Nosite svetle, poletne barve, ki bodo v vaše življenje prinesle pozitivno energijo. Ne bojite se izstopati. Prva stvar pri izbiri oblačil je ta, da vam je v njih udobno; v še tako imenitnih oblačilih ne boste videti privlačne, če vas bodo stiskala ali praskala, saj bo vaše neudobje po vsej verjetnosti očitno. Ne trudite se z najlonskimi nogavicami, saj vam bo v njih samo vroče – raje pojdite ven brez njih in si pridobite lep in enakomeren zagorel ton. Na splošno se ne trudite preveč – eleganten in sproščen videz je v poletnih dneh vedno bolj primeren kakor težek sloj ličil v kombinaciji s svileno bluzo, pod katero se potite.

 

A. K.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo