5 PREPROSTIH NASVETOV ZA SREČNO ŽIVLJENJE

Vsi želimo biti srečni. Toda kaj je sreča? Tu je definicija … Sreča je preprosto stanje, ko ne želimo več; najti hvaležnost in zadovoljstvo v trenutku, ki ga imamo zdaj. Z drugimi besedami, vaša sreča je odvisna od tega, da živite v trenutku, namesto da bi hrepeneli po nekem prihodnjem kazalcu uspeha.

Obstaja pet načinov, kako lahko vsak dan povečate svojo hvaležnost in najdete srečo.

1. Hvaležnost

Pred večerjo vsako noč povejte eno stvar, za katero ste hvaležni.

2. Nekomu napišite zahvalo

Če ne najdete ničesar, za kar bi se nekomu zahvalili, jim preprosto napišite sporočilo, da se jim zahvalite, ker so ob vas. Vsak čas, ki ga preživijo z vami, je darilo, saj bi se lahko odločili, da ga preživijo z nekom drugim.

3. Vzemite si 30 sekund, da zadihate

Ni lažjega načina, da si zaslužite čas zase in ste hvaležni za svoj obstoj, kot da dihate. Zaprite oči. Vdihnite skozi nos za tri sekunde in izdihnite skozi usta za pet sekund. To naredite 5-krat.

4. Dve minuti ne delajte ničesar

Uganite, kaj se zgodi? Nič! Niste izgubili službe. Družina vas ni zapustila. Nihče vas ni obsojal. V resnici je edino, kar se je res zgodilo, da ste bili sami s seboj in da ste odmislili težave ter se sprostili.

5. Pokličite prijatelja, s katerim že dolgo niste govorili

Živimo za tesno povezanost. Imeti prijatelje s Facebooka in sledilce Twitterja ter veliko mrežo je super, vendar vam primanjkuje tesna povezanost. Samo uživajte v pogovoru in bodite hvaležni tej osebi.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo