PRIJATELJSTVA NA DALJAVO: JIH JE MOGOČE OHRANJATI?

Nenavadno je, da zmeraj govorimo le o zvezah na daljavo. Kaj pa prijateljstva, je z njimi enako? Kako naj bom srečna, da je moj partner zmeraj z mano, če pa se je moja sestra odločila za študij več tisoč kilometrov stran od doma, moja najboljša prijateljica pa ima službo, zaradi katere nenehno potuje po svetu?

Dejstvo je, da sta tako partnerski kot prijateljski odnos zelo pomembna v življenju vsakega posameznika. Ker je na temo zvez napisanega že veliko, smo tokrat za vas pripravili nasvete, ki vam lahko pomagajo pri tem, kako ohraniti prijateljstvo na daljavo.

Poiščite način, da boste lahko komunicirali med sabo in to tudi izkoristite

Ni pomembno, katero obliko komunikacije uporabljate, važno je le, da deluje za obe strani in da ste vsi pripravljeni sodelovati pri tem, da stik redno vzdržujete. Lahko pošljete ročno napisana pisma, če pa za to nimate časa, uporabljajte vsaj besedilna sporočila, ki nikoli ne zatajijo.

Dogovorite se za skupno knjigo ali serijo

Če se vam zdi, da vaši pogovori tečejo le še o tem, kako poteka vaš dan, je potrebno poiskati novo temo za pogovor. Poiščite knjigo, ki jo boste brali skupaj ali televizijsko oddajo, serijo. To je zelo dober način, da nekaj delite med seboj in tako ostanete povezani.

Bodite dovzetni

Se vam pogosto zgodi, da dobite zelo lepo sporočilo, na katerega nimate v istem trenutku časa odgovoriti, potem pa enostavno pozabite, da ste ga prejeli? Potem je to potrebno spremeniti. Odgovor na sporočilo vam bo vzel par sekund in čas ne sme biti izgovor.

Če se stik izgubi, ga poskusite ponovno vzpostaviti, brez nepotrebne drame

Drugače je, če oseba na drugi strani vaša sporočila ignorira. Če vam je v interesu, da se vaš prijateljski odnos ohrani, se poskusite pogovoriti in razjasniti problem, v nasprotnem primeru je bolje, da stike prekinete.

Izkoristite redke trenutke, ki jih lahko preživite skupaj

Ko pride do snidenja, ne zapravljajte časa za stvari, na katere boste hitro pozabili. Ne hodite v kino ali v telovadnico, raje si skupaj oglejte mesto, najljubše restavracije in ostale destinacije, ki so eni izmed vas ljubših. S tem boste ustvarili spomine, ki se jih boste spominjali tudi čez 20 let.

Povzeto po: Upsocl

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo