5 sladic, ki vsebujejo manj kot 5 g sladkorja

Vsi obožujemo piškote, čokolado in sladoled, vendar se je vsem tem dobrotam priporočljivo izogniti, če želiš zmanjšati vnos sladkorja v telo. To pa še ne pomeni, da si ne smeš privoščiti nič sladkega. Če se odpoveš nezdravim sladkarijam, ti bo še toliko več pomenilo, če boš našla zdravo alternativo. Me smo jo – in navdušene smo! Preveri, če bodo spodnje sladice ustrezale tudi tebi.

Granola s kokosovo smetano

Bogat in sladek okus oreščkov, ki pa v resnici vsebuje izjemno malo sladkorja. Granolo zmešajte skupaj s kokosovo kremo za stepanje, po želji dodajte še nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta in na koščke narezane jagode ali borovnice.

Mandljevo-kokosove kroglice

Vsaka od nas bi morala imeti shranjen enostaven in hiter recept za piškote brez peke. Zapomni si tega in ga čimprej preizkusi doma. Zelo enostavno, a noro okusno! Zmešati moraš skodelico mandljeve moke, 3 žlice stopljenega kokosovega olja, polovico žličke mandljevega ekstrakta in ščepec soli. Nato oblikuješ kroglice, ki jih povaljaš v drobljenih popečenih mandljih. Preden jih postrežeš, jih vsaj za 30 minut pusti stati v hladilniku.

Puding iz sladkega krompirja

Pire pečenega sladkega krompirja zmešaj skupaj s skodelico nesladkanega vanilijevega ali mandljevega mleka, žlico indijskega masla in polovico čajne žličke vanili sladkorja. Preden sladico postrežeš, jo moraš nujno ohladiti v hladilniku.

Temna čokolada

Priporočamo čokolade z vsaj 85 % kakava. Višji je odstotek kakava, manjša je vsebnost sladkorja.

Rahla skutina torta, s katero ne morete zgrešiti

 

Povzeto po: Womens Health

Komentarji
Morda vas bo zanimalo