6 NARAVNIH NAČINOV, KAKO SE ZNEBITI PRHLJAJA

S prhljajem se spopada več kot 50 % ljudi. Nadležne srbečice in nič kaj privlačen videz oluščene kože marsikoga spravlja v zadrego. Če si tudi ti ena izmed nesrečnic, ki se ubada s to težavo, smo zate pripravili nekaj naravnih načinov, kako se znebiti prhljaja.

1. Olje čajevca

Poskusi, čajevec dela čudeže na skoraj vseh področjih, še posebej pa pomaga pri tem, kako se znebiti prhljaja. Z razredčenim oljem čajevca si pred pranjem las nežno zmasiraj lasišče in pusti delovati nekaj minut. Lahko pa ga zamešaš tudi v šampon in si z njim umiješ lase. Previdna bodi v primeru, da imaš občutljivo kožo, saj zna biti čajevec precej agresiven.

2. Kokosovo olje

Tvojemu lasišču zagotavlja dobro hidracijo in na tak način preprečuje izsušenost ter prhljaj. Iz kokosovega olja si lahko narediš masko za lase, ki bo poleg lasišče nahranila in blagodejno vplivala tudi na tvoje lase. Kar pogumno.

3. Aloe vera

Aloe vera bo pomirila tvoje lasišče in nanj delovala protivnetno, s tem pa posledično zmanjšala tudi simptome prhljaja.

4. Zmanjšaj stres v svojem življenju

Eden glavnih razlogov za nastanek prhljaja je med drugim tudi stres. Če boš poskrbela za čim bolj miren in kvaliteten način življenja brez večjih napadov stresa, se bo morda umiril tudi prhljaj. Če imaš stresno službo ali šolo, si najdi dejavnost v prostem času, ki se ti bo pomagala sprostiti in prebroditi krizne trenutke.

5. Jabolčni kis

Pred umivanjem las si lasišče nežno zmasirajte z rahlo razredčenim jabolčnim kisom. Ta vsebuje ogromno sestavin, ki pozitivno vplivajo na tvoje zdravje, za povrh pa bo odpravil težave s prhljajem in z lasišča odnesel odmrle celice. Kombiniraš ga lahko tudi z raznimi olji ali s šamponom.

6. Jej več probiotikov

Probiotiki so ključni za ravnovesje v telesu. Krepijo tvoj imunski sistem, organe in kožo, zato so lahko v veliko pomoč tudi pri spopadu s prhljajem. Vendar se izogibaj umetno sladkanim jogurtom, kupuj raje čim bolj naravne in čim manj sladkane.

Da poskrbiš tako za svoje lasišče kot tudi za lase, pa si lahko pripraviš tudi naravne maske – skoraj vse sestavine imaš zagotovo v hladilniku. Recepte si oglej TUKAJ.

 

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo