NARAVNE MASKE ZA LASE, KI JIH LAHKO NAREDIŠ SAMA

Vsaka ženska bi morala vsaj enkrat tedensko uporabiti maske za lase. Poceni in enostavno: to so naravne maske za lase, ki jih lahko narediš sama. Primerne so za vsak tip las, skoraj vse sestavine pa imaš zagotovo v hladilniku. 

Maska iz kisa in jajc

Potrebuješ:

– 2-3 jajca

– 1,5 čajne žličke olivnega olja

– 1 žlico medu

– 1 žlico kisa

– 2 čajni žlički limonovega soka

Vse skupaj dobro premešaj, da nastane gosta pasta, potem pa enakomerno nanesi na lasne konice in pusti delovati 10-15 minut. Jajca bodo pripomogla k večjemu sijaju las, olivno olje izboljšuje moč, med hidracijo, kis pa preprečuje izpadanje las.

Maska z banano

Potrebuješ:

– 1 banano

– 3 žlice medu

– 3 žlice mleka

– 3 žlice olivnega olja

– 1 jajce

Sestavine dobro zmešaj, pasto nanesi na lase in pusti delovati 15-30 minut. Dlje ko boš pustila, večji bo učinek. Banana je ena najboljših sestavin za poškodovane lase, čudeže pa dela predvsem za skodrane in neukrotljive lase.

Maska s kokosom in medom

Potrebuješ:

– 1 žlico kokosovega olja

– 1 žlico medu

– 1 žlico limonovega soka

– 2 žlici skute

Sestavine zmešaj in mešanico nanesi na šamponirane lase za dobrih 10-15 minut, nato pa speri s toplo vodo. Kokosovo olje bo naredilo tvoje lase mehke in gladke, prav tako pa jim pomaga pri rasti. Blagodejnega vpliva nima le na lase, ampak tudi na lasišče, zato je dobro, da mešanico temeljito vtreš tudi tam.

Maska z jogurtom

Potrebuješ:

– 1 jajce

– 6 žlic navadnega jogurta

Vse skupaj dobro premešaj in pusti delovati 15-30 minut. Jogurt je odlična rešitev za vse tiste, ki imate težave tudi s suhim lasiščem in prhljajem, saj pomaga očistiti vaše lasišče.

Maska z aloe vero

Potrebuješ:

– 1 žlico limonovega soka

– 4 žlice alore vera gela

Mešanico nanesi na šamponirane lase in pusti delovati 5 minut, potem pa speri s toplo vodo. Aloe vera je odlična za spodbujanje rasti las, obenem pa jim dodaja tudi  lesk in obnovi njihov pH.

To so glavni recepti za naravne maske za lase, vsekakor pa ni nič narobe, če jih nekoliko prirediš, če trenutno nimaš na voljo katere od sestavin.

Povzeto po: NDTV

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo