6 ŽIVIL, KI SO IZJEMNO ZDRAVA ZA PSA

Večina ljudi svojega psa hrani pretežno z briketi, saj je dolgo časa veljalo prepričanje, da je to najbolj zdrava možnost prehrane za psa – tisti psi, ki so jedli ostanke kosila in večerje, so prej zbolevali za različnimi boleznimi. Vendar dieta z briketi vseeno ni najboljša možnost za vašega psa – obstajajo vsakodnevna živila, ki jih uživamo ljudje in so izjemno zdrava tudi za psa. Preverite, s čim lahko svojemu štirinožnemu prijatelju na zdrav način popestrite jedilnik.

1. Piščanec

Vaš pes ga bo naravnost oboževal, hkrati pa bo v svoje telo vnesel koristne beljakovine. Vendar previdno, nekateri psi so na piščanca alergični, zato bodite pozorni, kako se vaš pes obnaša po zaužitju piščančjega mesa.

2. Skuta

Če vaš hišni ljubljenček nima intolerance na laktozo, mu lahko občasno za posladek ponuditi tudi manjše količine skute. Drugim sirom se raje izogibajte, saj so preveč slani in vsebujejo preveč maščobe.

3. Korenček

Odličen je za zobe, vsebuje malo kalorij, veliko vlaknin in vitamina A. S korenjem boste poskrbeli za raznoliko prehrano svojega hišnega ljubljenčka – če ga bo le želel pojesti.

4. Jogurt

Naj bo čim bolj navaden, naraven in nesladkan jogurt. Sadni jogurti ne pridejo v poštev. Tako kot probiotiki ugodno vplivajo na naše črevesje, podobno vplivajo tudi na pasje. Poleg tega bo vaš pes z jogurtom pridobil tudi kalcij in beljakovine.

5. Bučke, zeleni fižol

Če je vaš pes naklonjen zelenjavi, mu postrezite tudi to. Bučke so polne vitamina A in ugodnbo vplivajo na prebavo, prav tako zeleni fižol, saj je poln vlaknin. Bodite pozorni, da hrane ne solite.

6. Jabolka

Jabolka bodo vašemu psu pomagala očistiti zobe in poskrbeti za primerno ustno higieno. Z njimi bo v telo vnesel veliko vlaknin ter vitamina A in C.

 

Nikoli psu ne dajajte čokolade, čebule, grozdja, rozin, sladkorja, avokada, alkohola ali kave – to so živila, ki so za pse ZELO strupena.

 

KAKO IZBRATI PSA, KI BO PRIMEREN ZA VAS?

 

Povzeto po: Cesars Way

Komentarji
Morda vas bo zanimalo