7 KORAKOV DO BOLJ BELIH ZOB

Pravijo, da je nasmeh ogledalo duše in nihče si ne želi rumenega ogledala. Želja po bolj belih zobeh ne bi smela biti zgolj novoletna zaobljuba, temveč bi k temu morali stremeti vse leto.   

Redni obiski pri zobozdravniku so obvezni, ampak za lep nasmeh lahko veliko naredimo tudi sami. V nadaljevanju si lahko preberete, s katerimi koraki si lahko pomagamo do bolj belih zob.

Redna menjava zobne ščetke

Navadite se na redno menjavanje zobne ščetke. Če jo še tako redno umivate po vsaki uporabi, se na pokrovu vseeno nabirajo bakterije, ki vplivajo na našo ustno higieno.

NE kajenju

Če ste ena izmed tistih oseb, ki se ni pripravljena odreči kajenju, potem je bel nasmeh za vas zelo oddaljen. Tobak resno vpliva ne zgolj na naše zdravje, ampak tudi na barvo naših zob.

Ustna vodica ni nadomestilo umivanja zob

Strokovnjaki opozarjajo, da je vedno več primerov ljudi, ki zgolj izpirajo usta, namesto da bi ščetkali zobe. Napaka! Ustne vodice ne očistijo zob v enaki meri in so na dolgi rok lahko tudi škodljive za vaše zobe.

Prehrana

Prehrambnih izdelkov, ki bi pobelili vaše zobe, ni, ampak lahko nekateri veliko pripomorejo k bolj belim zobem. To so jagode, brokoli in cvetača, pa tudi zelena, surovo korenje in jabolka.

Veliko vode

To je nasvet za več težav, s katerimi se srečujemo, naj bo to prevelika teža, slaba in počasna prebava, izčrpanost ali rumeni zobje.

Ne ščetkajte zob takoj po obroku

Čeprav je priporočljivo, da čim hitreje speremo ostanke hrane z zob, pa ne smete pretirano hiteti. Lahko pride do kemične reakcije med zobno pasto in nekaterimi živili, ki pa lahko povzroči porumenelost zob.

Umijte tudi jezik

Velikokrat pozabimo na jezik. Pomembno je vedeti, da se tudi na jeziku nabirajo bakterije, ki se prenašajo na zobe in jih je zato potrebno redno čistiti.

Povzeto po: Cosmopolitan 

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo