PONOVOLETNO RAZSTRUPLJANJE TELESA

Veseli december je mimo, sedaj pa je čas, da vsi skupaj obrnemo list v svojem življenju in začnemo z nečim novim. Se tudi tebi zdi, da je bil december poln nepotrebnega prenajedanja in preobilnega uživanja alkohola? Če se še vedno počutiš zmačkano, napihnjeno in utrujeno, je čas, da svojemu telesu privoščiš nekaj rehabilitacije. Predstavljamo ti čudovite recepte za ponovoletno razstrupljanje telesa, s katerimi se boš počutila kot nova. Preizkusi.

1. Čia puding z borovnicami

Razstrupljanje telesa ne pomeni nujno, da ne moreš uživati dobre hrane. Čia puding z borovnicami si lahko privoščiš kadarkoli kot odlično sladico, pa sploh en boš občutila, da je namen vsega skupaj razstrupljanje telesa. Vse, kar potrebuješ, so borovnice, čia semena, mandljevo mleko in cimet – vse zdrave in hranljive sestavine.

2. Paradižnikova solata

Če razmišljaš, kaj bi pripravila za kosilo ali večerjo, je paradižnikova solata odlična in enostavna ideja. Za dodatno razstrupljanje telesa pa v solato dodaj še na drobne koščke sekljan česen.

3. Brokolijeva juha

Brokoli je več kot primerno živilo za razstrupljanje telesa. Lahko ga uživaš kuhanega, dušenega, pečenega ali zmletega v juhi. Če ne maraš brokolija, pa je odlična alternativa tudi cvetača. Za recept za cvetačno juho, klikni TUKAJ.

4. Zelenjavni napitek

Morda se ne sliši tako slastno kot čia puding z borovnicami, vendar je zagotovo učinkovito. Zmelji paradižnik, kumarice, korenček, zelje in rdečo peso ter se potrudi, da napitek izpiješ do dna.

5. Sadno-zelenjavna solata z mandlji

Lahko zmešaš oboje, sadje in zelenjavo, in dobiš pravo gurmansko jed, ki ti bo pomagala pri čiščenju telesa. Za recept klikni TUKAJ.

6. Ovseni kosmiči

Ovseni kosmiči so klasika, ko govorimo o zdravju in zdravi prehrani. Privošči si jih za zajtrk, v kombinaciji z različnimi vrstami sadja. Zelo zdrava za prečiščevanje pa je tudi prosena kaša, ki jo lahko popestriš s suhimi slivami in medom. Za recept klikni TUKAJ.

7. Sadni napitki za razstrupljanje telesa

Da očistiš telo, moraš piti veliko vode. Če boš vodi dodala še zdrave dodatke, kot je na primer limonov sok, pa še toliko bolje. Za več idej in receptov klikni TUKAJ.

8. Enolončnica

Če želiš nekaj hranljivega in črevesju prijaznega hkrati, je enolončnica s čičeriko več kot primerna zate. Iz telesa bo izločila strupe, hkrati pa ti dala dovolj energije in občutek sitosti. Za recept klikni TUKAJ.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo