7 NAČINOV, KAKO PRIDOBITI NOVE PRIJATELJE

Ko dopolnimo 25 let, se število trdnih prijateljstev in takšnih, ki jih je smisel obdržati, začne manjšati. A pridobiti nove, ki bodo trajali dolgo časa, ni pretirano težko. Spodaj je nekaj preprostih načinov in nasvetov, kako.

Naučimo se poiskati priložnosti

Vsakodnevno zapravimo priložnost, da bi ustvarili nova prijateljstva. Pomembno je, da smo pogumni in takoj naredimo korak, ko se prikaže prava priložnost. Namesto, da s sosedo spregovorimo le kakšno občasno vljudnostno fazo, zakaj je ne bi preprosto povabili na kavo in jo dobro spoznali? Če smo spoznali prijazno punco, jo dodajmo na Facebooku in se dogovorimo za kavo.

Sledimo svojim interesom

Pridružimo se določeni skupini, klubu ali se naučimo novega znanja – z vsem tem bomo spoznali tudi nove ljudi. Poiščimo, kaj je tisto, kar nas veseli in našli bomo ljudi, ki jih veselijo enake stvari.

Dovolimo si biti ranljivi

Pridobiti nove prijatelje zna biti precej strašljivo. Kaj, če nas bodo zavrnili ali se enostavno ne bodo želeli družiti z nami? A to ne pomeni, da se ves čas držimo zase, ampak pustimo, da smo ranljivi in se kljub vsemu potrudimo spoznati ljudi.

Pametno uporabimo tehnologijo

Odrasli lahko veliko novih prijateljev spoznajo preko družbenih omrežij. A ne smemo dovoliti, da ta zamenjajo osebno interakcijo. Več kot se bomo zadrževali na aplikacijah, manj bomo imeli pogovorov in druženj v živo, s katerimi bi lahko ustvarili dobra prijateljstva.

 Pridružimo se zboru

Študija, ki jo je leta 2015 preverila univerza Oxford, je ugotovila, da je petje tisto, s katerim hitro prebijemo led in nam pomaga, da se hitreje povežemo z ljudmi.

 Ne obremenjujmo se preveč

Starejši kot smo, bolj se spreminjajo naša prijateljstva in ko želimo pridobiti nova prijateljstva, ko smo odrasli, se preveč obremenjujemo in smo pod pritiskom. Zato je pomembno, da se umirimo, prepustimo in ne pričakujemo preveč od vsake osebe, ki jo spoznamo.

Sprašujmo in poslušajmo

Preprost nasvet: spraševati moramo dobra, preiskovalna vprašanja in aktivno poslušati. To ne pomeni, da osebo zaslišujemo, ampak pokažemo interes zanjo tako, da jo sprašujemo, kaj najraje počne ipd.

Povzeto po: The Guardian

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo