8 pozabljenih navad, ki so med karanteno spet oživele

Časa smo imeli med karanteno na pretek, čeprav se zdaj morda zdi, da je vse skupaj zelo hitro minilo. V vsem tem času pa smo morali na izviren način zapolniti naš vsakdan, saj so nam bile do takrat vsakodnevne obveznosti kar naenkrat praktično onemogočene.

Med karanteno smo si čas krajšali na različne načine. Nekateri so še zmeraj hodili v službo, nekateri so delali od doma, veliko pa jih je ostalo doma brez pravega dela. Taki so se v večini ponovno začeli posluževati starih navad, na katere prej sploh niso pomislili in so že bile praktično v pozabi. Ste se katere izmed starih navad poslužili tudi sami?

Izdelovanje namiznih šopkov

med karanteno

Če smo prej okrasno cvetje kupovali v bližnji trgovini ali na tržnici, med karanteno to ni bilo več tako enostavno. Ker smo se bolj kot ne izogibali fizičnemu stiku z ljudmi, smo šopke začeli izdelovati sami iz cvetja, ki smo ga našli v bližini doma.

Origami

Tudi slavno prepogibanje papirja v določene like in figurice je spet postalo zanimivo. Gre za aktivnost, ki se je pojavila v 17. stoletju na Japonskem in od takrat dalje praktično ni izginila.

Šivanje

Šivanje ni zgolj sproščujoča aktivnost, temveč nam je bila med karanteno praktično vsiljena. Če smo prej vsa luknjasta oblačila nosili k šivilji, smo se zdaj tega lotili kar sami.

Iskanje zaklada

Te igre so se vrnile predvsem pri otrocih, ki so zaradi šolanja od doma popoldne vendarle potrebovali sprostitev. Gre za zanimivo igro, ki otroke spodbuja h gibanju, hkrati pa je njihov končni nasmešek na obrazu nekaj neprecenljivega, ko zaklad tudi najdejo.

Vrtnarjenje

Zaradi obilice časa, smo se med karanteno lotili tudi vrtnarjenja. Tisti, ki se tega poslužujejo vsako leto, so z veseljem priskočili na pomoč osebam, ki so se letos odločile, da pa je vendarle čas za lasten vrt. Na rezultate pa še moramo malo počakati.   

Peka kruha

To je zagotovo najbolj množično opravljana navada te karantene. Praktično ni ga gospodinjstva, kjer ne bi v vsem tem času nastala vsaj ena štruca kruha. Samo spomnimo se vse zmede na začetku karantene, ko je kvas veljal za najbolj iskan produkt v trgovini.

Kvačkanje

Tudi kvačkanja se ne lotevamo ravno vsak dan, med karanteno pa je zanimanje marsikje narastlo. Zraven stare dobre šole naših babic, lahko najdemo navodila in praktične nasvete tudi na internetu.

Igranje družabnih iger

Čas, ki smo ga med karanteno preživeli s svojimi bližnjimi je definitivno nekaj, česar ne bi zamenjali za nič na svetu. Ker se nismo mogli družiti s prijatelji, smo se lahko ob večerih z družinskimi člani pozabavali ob igranju družabnih iger ter tako preganjali dolgčas.   

Preberite še, katera znamenja so med karanteno najbolj uživala.

Povzeto po: La vida lúcida

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo