9 NAČINOV ZA LAJŠANJE MENSTRUALNIH KRČEV

Zagotovo se je vsaka ženska vsaj enkrat spopadla s slabim počutjem in krči med menstruacijo. Če se nisi, si prava srečnica. Če pa spadaš v tisto nesrečno skupino, ki se s takšnimi težavami ubadajo vsak mesec, pa beri naprej.

Najlažje je vzeti protibolečinsko tableto in počakati, da le-ta dobro prime (če ti le pomaga). Vendar to ni dolgotrajna rešitev, zalaganje telesa s protibolečinskimi tabletami pa na dolgi rok tudi ne more pozitivno vplivati na tvoje telo. Zato smo danes pripravili nekaj nasvetov za lajšanje menstrualnih krčev na popolnoma naraven način – upam, da ti bo vsaj kateri izmed njih koristil.

Dobra hidracija

Nekaterim ženskam se med menstruacijo poleg krčev pogosto pojavljata tudi bruhanje in diareja, zato je zelo pomembna dobra hidracija, da telo nadomesti vso izgubljeno tekočino.

Pravilna izbira prehrane

Morda si želiš sladke in mastne hrane, vendar na to kar pozabi, saj stanje samo še poslabša. Na svoj jedilnik vključi češnje, borovnice, paradižnik, papriko, ribe, oreščke in fižol. Za več idej klikni TUKAJ.

Kamilični čaj

Dela čudeže in je odličen za lajšanje menstrualnih krčev. Čez cel dan ga srkaj po manjših požirkih in videla boš, da bo bolje, saj deluje protivnetno in pomirja telo.

Cimet

Študije so pokazale, da imajo ženske, ki v prvih treh dneh menstruacije trikrat dnevno zaužijejo 420 miligramov cimeta, šibkejšo krvavitev in blažje krče.

Vitamin D

Morda se sliši smešno, ampak privošči si nekaj minut počitka na sonce, če je le možno. Ženske z več vitamina D imajo manjše težave z bolečimi menstruacijami.

Toplota

Poskrbi, da ti bo toplo. Če imaš termofor, ga zagrej in prisloni na predel, kjer te boli.

Telovadba

Če skrbiš za dobro telesno pripravljenost in si redno aktivna, je manj možnosti, da boš imela med menstruacijo težave.

Masaža

Vsak dan masiraj trebuh za približno pet minut. Masaža namreč spodbudi krvni pretok in zmanjšuje krče.

Dober spanec

Poskrbi za to, da se boš kvalitetno naspala. Ne boš verjela, kako zelo je spanec povezan z delovanjem celotnega telesa.

Povzeto po: On Health

 

L. Z.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo