BREZ FITNESA IN VODENIH VADB: TO SO EFEKTIVNE VAJE, KI JIH LAHKO IZVAJATE DOMA

Nimate časa, da bi po delu hodili še na uro vodene vadbe? Ali pa vam je enostavno neprijetno skakati v skupini ljudi? Ne skrbite. Obstaja kar nekaj načinov, kako še vedno lahko ostanete aktivni, pokurite kalorije in se spravite v formo v udobju svojega doma. Za vas smo pripravili 6 vadb, ki jih lahko delate tudi doma.

 

Burpees (Vojaške vaje)

V angleščini se imenujejo burpees in so zagotovo ena izmed bolj efektivnih vadb. Gre za vajo, pri kateri dela celotno telo: od prsi, rok, zadnjice, trebušnih mišic in nog. Začnete v pokončni poziciji, se spustite v pozicijo počepa, položite roke na tla, se stegnete nazaj v raven položaj in nato ponavljate te korake.

 

Mountain climbers

Vaja, ki je izredno efektivna. Gre za kardio vajo, ki pomaga, da izgubite maščobo okoli pasu in očvrstite cel kup mišic. V svojo vadbeno rutino dodajte nekaj ponovitev in kar hitro boste imeli prave radiatorčke.

 

Kolebnica

Pobrskajte po starih škatlah in na plano povlecite staro kolebnico. Zastavite si cilj, kolikokrat jo morate preskočiti, se držite tega in hitro boste pridobili na mišicah.

 

Stopnice

Živite v dvonadstropni hiši ali v hiši, kjer je veliko stopnic? Zamenjajte step škatle za stopnice in enostavno tecite po stopnicah gor in dol. Gre za čisto preprosto vajo, ki pa je dobra kardio vadba, ki bo poskrbela za povečan srčni utrip.

 

Joga

Raztezanje je super tako za telo kot za misli, a joga položaji še zdaleč niso tako preprosti, kot so videti. Joga je odlična vadba, ki aktivira celotno telo in poveča fleksibilnost. Presenečeni boste, da se boste precej potili, a obenem se boste počutiili sveže in razgibano.

 

Vadbeni programi

Ne glede na to, ali raje plešete Zumbo ali delate intervalne treninge, poiščite si katerega izmed vadbenih programov, ki ga lahko delate doma in se prepustite vadbi v objemu vašega doma.

 

K. R.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo