Britje ali depilacija – kaj ti bolj ustreza?

britje-ali-depilacijai

Britje ali depilacija? Vprašanje, s katerimi se ubada ogromno žensk. Nekaterim bolj ustreza prvi način odstranjevanja dlak, drugim drugi. Dejstvo je, da ima tako britje kot tudi depilacija določene prednosti in slabosti, na podlagi katerih se moraš odločiti sama. Danes smo zate zbrali vse, kar moraš vedeti o obeh metodah odstranjevanja dlak, da se lahko pravilno odločiš.

Britje ali depilacija?

Čas trajanja

Britje je preprosto – ko greš pod prho, vzameš s seboj še britvico in – ena, dve, tri – si končala, tvoja koža pa je gladka. Za depilacijo so priprave nekoliko daljše ne glede na to, ali se depiliraš sama ali v salonu. V vsakem primeru je načeloma daljšitudi postopek, vsaj na začetku, ko imaš dlake še gosto poraščene in/ali še nisi utečena v postopek.

Rezultati

Najbolj nadležna stvar pri britju je, da ga moraš pogosto ponavljati – da si ves čas gladka, tudi vsak dan oziroma na dva dni. Prednost depilacije je predvsem v tem, da dlake rastejo počasneje, saj se izpulijo skupaj s koreninami. Vendar se moraš zavedati, da boš morala v primeru redne depilacije dlačice pustiti, da zrastejo do optimalne dolžine, preden greš na naslednjo depilacijo. To je marsikateri ženski nadležno in se zato raje posluži britja. Kljub temu pa z depilacijo dosegaš dolgoročne rezultate redčenja dlak, medtem ko z britjem le še dodatno spodbujaš njihovo rast.

Bolečina

Seveda, jasno je, da depiliranje boli veliko bolj kot britje, ki ga praktično ne čutiš, če se briješ pravilno. Dejstvo pa je, da se z vsako depilacijo dlake stanjšajo in razredčijo, telo pa navadi bolečine, zato je vsaka naslednja depilacija bolj znosna. Ženske, ki se depilirajo več let, pogosto poročajo, da bolečine praktično ne čutijo več, dlačic pa tudi nimajo več veliko.

Cena

Načeloma je britje cenejše. Potrebuješ zgolj dobro britvico z dobrim rezilom, ki ga moraš vsake toliko časa menjati. Če hodiš na depilacijo h kozmetičarki, lahko računaš, da te bo to mesečno stalo kar nekaj denarja. Spet odvisno, katere dele telesa želiš depilirati. Če se znaš depilirati sama, boš privarčevala kar nekaj denarja, saj nabava materiala ne stane toliko.

Koža

Kako se koža odziva na določeno metodo odstranjevanja dlačic, je ponavadi najbolj odvisno od posameznice. Načeloma britje povzroča več vraščanja dlak, zoprne srbečice in raznih vnetij, vendar ženske podobne težave doživljajo tudi pri depilaciji. Srbečice morda ni, vraščanje dlak pa ni nobena redkost. Možno je tudi, da ti ne ustreza določena vrsta voska, zato je pomembno, da v tem primeru prosiš kozmetičarko, naj jo zamenja.

SRAMNE DLAKE: 5 RAZLOGOV, ZAKAJ JIH NE BI SMELA BRITI

Povzeto po: Byrdie

Komentarji
Morda vas bo zanimalo