KAKO VEDETI, DA VAM HIŠNI LJUBLJENČEK ZAUPA

Če se vam je pred kratkim doma pridružil novi štirinožni družinski član, potem se zagotovo čez čas sprašujete, ali vam sploh zaupa ter kako si pridobiti njegovo zaupanje.

Seveda je nujno razumeti, da bo vsak mucek rabil svoj čas, da se navadi na svoje novo okolje in se v njem počutil varnega. Potreboval bo čas, da razišče vsak kotiček svojega novega doma, se igral z vami in se pustil ljubkovati. Ključnega pomena je, da spoštujemo to obdobje prilagajanja svoje živali in potrpežljivo počakamo, da se navadi.

Kako vedeti, da vam zaupa?

Želi si biti v vaši bližini

Ko je prepričana, da se počuti varno, ji ne bo problem deliti svojega prostora z vašim. Če se brez težav zlekne na kavč in zaspi ob zvokih televizije, potem to dokazuje njeno zaupanje. Ko se vaša muca odloči spati v vaši bližini, ne išče samo telesne toplote, ampak tudi varnost, ki ji jo zagotavlja vaša bližina.

Ko gre mimo vas, se vas dotika z repom

Telo mačk proizvaja in izloča feromone, ki služijo večinoma za označevanje ozemlja. Vaša muca vas s tem označi in vam daje jasno vedeti, da vam zaupa in da ste zdaj njena last.

Pokaže vam svoj ulov

Mnogi se sprašujejo, zakaj mačke prinesejo mrtve živali kot darilo in vam jih pomolijo pod nos. To naj bi bilo povezano s tem, da se želi s tem pokazati pred vami in vam dokazati, česa vse je zmožna.

Uleže se na hrbet in pusti, da jo božate

Če vaša mačka samo pokaže trebuh ali spi v tem položaju blizu vas ali ob vas, to pomeni, da se v svojem okolju počuti zelo varno in vam zaupa. Vendar pa večina mačk ne mara, da bi se jih po trebuhu dotikali, saj je ta del telesa eden najbolj ranljivih.

Prede

Muca prede, ko se počuti varno in zaželeno. Če se po dobrem obroku uleže zraven vas in glasno prede, je to zagotovo znak, da je zadovoljna in da se v vaši bližini počuti ljubljeno.

Povzeto po: Experto Animal

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo