KAKO ZMANJŠATI IZPADANJE LAS

Izpadanje las je nadloga. Eden izmed problemov, s katerim se slej ko prej sreča prav vsaka ženska. Hkrati je tudi en izmed najbolj nadležnih problemov, saj se nam zdi, da ga ne moremo preprečiti. Pa je temu res tako?

V primeru, da tudi tebe bremeni izpadanje las, to pomeni, da jih ne umivaš na pravilen način. Če moramo najti primerno in ustrezno nego za naš obraz, kožo in telo, niso lasje nobena izjema. Z naslednjimi nasveti si lahko pomagaš v boju proti izpadanju las.

Pogostost pranja las

Glede na lase strokovnjaki združujejo ljudi v tri različne skupine – tiste, ki so nagnjeni k luščenju, tiste s suhimi lasmi in tiste z mastnimi lasmi. Prvi bi naj svoje lase umivali vsak dan oz. zelo pogosto, saj jim edino to pomaga v boju proti luskam.

Drugi bi naj umivali lase dva krat na teden, saj njihovo lasišče absorbira veliko vode, pretirano umivanje pa bi pomenilo kopičenje vode v notranjosti in s tem posledično suho lasišče. Dva krat na teden bi naj umivali lasje tudi tisti z mastnim lasiščem, saj se v nasprotnem primeru lasišče navadi in se masti še hitreje.

Sestavine, ki bi se jim naj izogibali tisti s pobarvanimi lasmi ali s prameni

Umetne barve spreminjajo naše lasišče. Sulfati so eden izmed najhujših sovražnikov lasišča, zato je za barvane lase priporočena uporaba blagih šamponov brez sulfatov.

Vpliv letnih časov

Lasje se navadijo na izdelke, ki jih uporabljamo, vendar letni časi različno vplivajo na lasišče. Pozimi je priporočljiva uporaba šamponov z nizkim PH, poleti pa šamponov, ki vsebujejo izvlečke citrusov.

Izberite izdelek glede na teksturo las

Izdelke je potrebno izbirati glede na to, ali so vaši lasje tanki, debeli, ali srednje debeli. Za tanke lase je priporočljiva uporaba šampona s keratinom, ki jim daje volumen. Srednje debeli lasje zahtevajo uporabo balzama, medtem ko debeli in močni lasje potrebujejo hidracijo in s tem povezane izdelke. TUKAJ najdeš naravne maske za lase, ki jih lahko narediš čisto sama.

Količina izdelka

Velika količina izdelka ne pomeni večje čistoče las. Po mnenju strokovnjakov je popolna velikost tista, ki bi oblikovala silhueto kovanca za dva evra.

Sušenje las

Najboljša opcije je, da se lasje posušijo na zraku. Po prihodu izpod tuša las z brisačo ne drgnite pretirano, saj se s tem lomijo. V primeru, da ste primorani uporabiti sušilec za lase, to storite na razdalji 25 cm od las.

Povzeto po: Bazaar

N. P.

NARAVNE MASKE ZA LASE, KI JIH LAHKO NAREDIŠ SAMA

Komentarji
Morda vas bo zanimalo