Kdo je angel varuh in kakšna je njegova vloga v našem življenju?

Mnoge kulture in verstva verjamejo, da ima vsak posameznik svojega angela varuha. Marsikoga zanima, kdo so ta bitja in kakšno vlogo imajo v našem življenju.

Sveti angel je ena prvih molitev, ki se jo kot otroci naučijo vsi katoliki. Že iz molitve same lahko izvemo, da je angel duhovno bitje, ki je vedno z nami in nas varuje.

Kako pa nas sploh varuje in kakšna je njegova vloga v našem življenju? Vse to in še več boste izvedeli v nadaljevanju.

 

Angel varuh – duhovno bitje poslano s strani Boga

O angelih varuhih govori Sveto pismo. Prvič so se pojavili že v judovstvu, kjer so verjeli, da so to bitja, ki so poslana od Boga. Takšno prepričanje velja v krščanstvu še danes, pri čemer naj bi vsak posameznik imel svojega angela varuha, ki mu pomaga pri njegovem duhovnem razvoju.

Za angele pravimo, da so duhovna bitja, ki imajo sposobnost razumskega in duhovnega dojemanja. Ker so duhovna bitja, živijo onkraj prostora in časa, kot nekakšni povezovalci med angelskim in zemeljskim svetom.

 

 

Kakšne vrste angelov varuhov obstajajo

V mnogih verstvih so angeli upodobljeni kot lepo in svetlo bitje obkroženo s svetlobo. Krščanski angel varuh je lahko upodobljen kot moški, ženska ali otrok, z mogočnimi krili. Ker pa so to duhovna bitja, praviloma niso utelešena, torej nimajo niti določenega spola.

Takšen način upodabljanja do neke mere izvira iz Svetega pisma, ki opisuje pojavljanje angelov s perutmi.

Vseeno se lahko v našem življenju angeli varuhi javijo v različnih bitnih oblikah.

 

Vloga angela varuha

Angel varuh varuje vsakega posameznika in ga spremlja v njegovem duhovnem življenju. Je simbol varnosti in zaščite, zato se ljudje v primeru težav pogosto zatečejo k njemu in ga prosijo za pomoč in zaščito.

Prav tako pa lahko angel varuh varuje skupine ljudi, kot so družine, skupnosti ali celo države.

Ljudje verjamejo, da angeli varuhi prenašajo sporočila od Boga in jim na ta način pomagajo sprejemati prave odločitve in se spopasti z mnogimi težavami.

 

Povezovanje z angelom varuhom

V krščanstvu velja, da se lahko posameznik lahko počuti bolj povezanega z angelom varuhom tako, da moli in živi v skladu s katoliškimi vrednotami.

Prek molitve lahko torej angela prosite za pomoč, potrebno pa mu je izkazati tudi hvaležnost.

 

 

Zavedati se moramo, da se povezovanje z angelom varuhom ne zgodi vedno takoj, a z globoko vero in pogosto molitvijo lahko z njim pridemo v stik kasneje.

O angelih varuhih, njihovih simbolih in pomenu je veliko literature, ki vam je na voljo tudi v spletni trgovini Škofijska knjigarna.

Vsak ima lahko različen način ohranjanja stika s svojim angelom varuhom, pomembno pa je le, da smo pri tem potrpežljivi in mu popolnoma zaupamo.

 

Z angelom varuhom je življenje lažje

 

Čeprav nam je angel varuh lahko v veliko pomoč in podporo pri pomembnih odločitvah in težavah, pa je ključnega pomena, da vsak posameznik prevzame odgovornost za svoje življenje in težave.

Sprejemanje pomembnih odločitev in spopadanje s težavami je sestavni del našega vsakdanjika in pri tem se ne smemo zanašati zgolj na našega angela varuha.

 

Zagotovo pa nam lahko angel varuh pomaga, da se lažje spopademo z vsemi življenjskimi izzivi in najdemo pravo pot!

Komentarji
Morda vas bo zanimalo