MAJHNI TRIKI ZA PREPREČEVANJE NAPADOV LAKOTE

Stresna obdobja so tista, ki v nas največkrat zbudijo željo po hrani. Za študente je to (ponavadi) čas izpitnega obdobja, za nekatere je to obdobje, ko v službi ne vidijo konca dela, za druge so to kakršnekoli osebne težave. Med tem obdobjem si največkrat zaželimo, da bi se znašli na rajskem otoku in pozabili na vse probleme, vendar velikokrat nimamo te izbire. Zato se zatečemo k drugi obliki ‘zdravljenja’ – k hrani. V nadaljevanju se seznanite z nasveti, kako preprečiti nenehen občutek lakote.

Ne imejte praznega želodca

Pomembno je, da nikoli nimate praznega želodca. Poskusite si dnevne obroke razdeliti na 5 manjših obrokov, saj boste s tem lažje dosegli občutek sitosti. Priporočljivo je, da med enim in drugim obrokom ne pretečejo več kot tri ure.

Zadostna količina spanca

Ste vedeli, da se hormoni, ki nadzorujejo apetit, aktivirajo s pomočjo spanca? To pomeni, da manj kot boste spali, več napadov lakote boste občutili čez dan. Več spanca torej pomeni tudi manj stresa in posledično manj zaužite hrane.

Pazite na količino zaužitega sladkorja

Veliko napadov apetita povzroča padec sladkorja, kar se imenuje hipoglikemija. Ker vam primanjkuje glukoze, vaše telo prosi, da vnesete nekaj, kar bi povrnilo normalno raven sladkorja v krvi. Tudi to boste najlažje preprečili z več manjšimi obroki čez dan.

Prehrambni dodatki

V primeru, da opazite, da vam noben izmed zgoraj naštetih trikov ne pomaga pri obvladovanju napadov lakote, se lahko vedno ustavite v najbližji lekarni, kjer vam bodo znali svetovati v zvezi z uporabo prehrambnih dodatkov. Obstajajo namreč tablete, ki jih zaužijete pred vsakim obrokom in med jedjo boste hitreje dobili občutek, da ste že siti.

Povzeto po: Cosmopolitan

N. P.   

Komentarji
Morda vas bo zanimalo