Moškim je najbolj všeč, če se naličiš tako

Kakšno ličenje je všeč moškim? Preberi, kaj moraš narediti:

 

  1. Obraz si temeljito umijte in osušite z mehko brisačo.

Pred nanašanjem podlage je resnično pomembno, da odstranite delce odmrle kože – v kasnejših fazah ličenja to lahko postane bolj težavno.

 

  1. Naredite enakomerno podlago naravnega videza.

Dobra podlaga je osnova vsakega ličenja. Prekrila bo drobne nepravilnosti in vam dala enakomeren ton kože. Pazite, da je ne nanesete preveč, pred nanašanjem podlage pa pazite tudi, da imate čiste prste, saj sicer lahko le poslabšate stanje vaše kože z novimi mozoljčki.

 

  1. Nanesite manjšo dozo rdečila na vrhove lic.

Temeljito zabrišite robove s prsti in se prepričajte, da je rezultat še vedno naraven in ne ustvarja videza porcelanaste punčke.

 

  1. Oblikujte obrvi.

Najprej si zamislite obliko, ki pristaja obliki vaših oči in obraza, jo začrtajte s svinčnikom za obrvi in populite vse manjše dlačice, ki štrlijo ven. Ne pulite dlačic na vrhu obrvi, saj te določajo naraven lok vaše obrvi, ampak raje odstranite tiste na spodnji strani.

 

  1. Oči.

Če se boste odločili poudariti oči, ne smete poudarjati ustnic, saj bo učinek sicer premočan, in obratno. Če se vam mudi, raje izberite ustnice in nanje nanesite močno šminko, ki bo dominirala vaš videz. Če imate dovolj časa, si raje naličite veke in ustvarite zapeljiv učinek »zadimljenih oči«. Ključno je, da ustvarite videz polnosti; v kotičke veke vedno nanesite temnejšo barvo senčila kakor na sredino. Pomembno je, da pri ustvarjanju videza zadimljenih oči ne pretiravate, saj bo učinek celotnega videza v tem primeru kontraproduktiven.

Bolj urejen, a še vedno senzualen videz lahko ustvarite tudi s tankim eyelinerjem. Namesto črnega lahko uporabite tudi rjavega. Videz zaključite z maskaro. Namesto tradicionalne maskare črne barve lahko uporabite rjavo, ki bo delovala precej manj umetno.

 

  1. Ustnice

Poznejša kakor je ura, bolj močno šminko si lahko privoščite, vendar pri tem imejte v mislih svoj celotni videz. Kakšna šminka gre skupaj z vašim tonom kože? Bo pristajala k vašemu celotnemu videzu?

 

  1. Lasje

Učinek še tako dobrega ličenja bo izgubljen, če bo vaša pričeska v razsulu. Rahlo razmršeni kodri vam bodo dali sproščen in privlačen videz, vendar poskrbite, da bo vaša pričeska vseeno urejena.

 

Na koncu koncev je, kadar se odpravljate na zmenek, še vedno najbolj pomembno, da se dobro počutite v svoji koži. Če imate rade bolj vpadljiv način ličenja in se ob preveč naravnem videzu ne počutite dobro, ni razloga, da bi to spreminjale. Pomembno je, da s vaš videz sklada z vašimi načeli dobrega počutja. Tako boste na zmenek prišle bolj samozavestne in naravne, zaradi česar bo tudi pogovor lažje stekel. Na koncu koncev se ne ličite zato, da boste všeč njemu, ampak zato, ker to vam daje občutek samozavesti in nadzora. Drugim boste všeč le, če boste najprej všeč same sebi.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo