Načini razmišljanja, ki lahko spremenijo tvoje možgane

Ponavadi mislimo, da smo rojeni s takšno osebnostjo, kot jo imamo. Res je, da so nekateri deli naše esobnosti genetsko pogojeni, ampak 95 % preostalega pa določi vzgoja, okolica, način ramzišljanja. Glede na to, kako razmišljamo, lahko živimo na zelo različne načine in se predstavimo v čisto različnih lučeh. To so načini razmišljanja, ki lahko povsem spremenijo naše možgane in življenje, ki ga živimo:

Zadovoljna sem s tem, kdor sem.

Vsakdo se sreča s trenutku dvomov, pomanjkanjem samozavesti in podobnim. Vse to lahko zelo močno vpliva na našo osebnost in način, kako bomo delovali v svetu. Hitreje kot se sprejmeš in si postaneš všeč, boljša oseba boš postala.

Ne potrebujem drugih, da sem srečna.

Le zakaj bi karkoli potrebovala od kogarkoli? Naučiti se moraš, da si neodvisna in samostojna ter predvsem, da znaš zadovoljiti svoje potrebe. Ne potrebuješ potrditve drugih, njihovega spoštovanja ali občudovanja. To te dela šibko. Seveda smo vsi socialna bitja in normalno je, da potrebuješ druženja, ampak vedi, da na prvem mestu si vedno ti.

Karkoli govorijo drugi, me ne prizadene.

Ko slišimo, da nekdo grdo govori o nas ali pa govori za našim hrbtom, nas to pogosto prizadene. Ampak hitreje kot boš ponotranjila, da ni tako pomembno, kaj si mislijo drugi, bolj srečna boš. Najbolj pomembno je, da si sama s seboj zadovoljna ti, potem pa se ukvarjaj z drugimi in njihovimi mislimi.

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo