Najbolj učljive pasme psov – te pse lahko naučiš karkoli

Kako poslušen je vaš štirinožni prijatelj in koliko trikov obvlada, je ponavadi odvisno od tega, koliko pozornosti mu namenite in koliko trenirate z njim. Vsekakor pa so nekatere pasme znane po tem, da hitreje dojemajo in se učijo stvari. Če samo pomislite, so tudi delovni psi (policijski, reševalni, psi vodniki) ponavadi psi določene pasme. Ovčarji, ptičarji, labradorci … Katere so torej tiste najbolj učljive pasme psov?

1. Border Collie

Med najbolj učljive pasme psov zagotovo spada border collie oziroma borderski ovčar. Gre za psa pastirja, ki se večino novih ukazov nauči v manj kot petih ponovitvah.

najbolj-učljive-pasme-psov-border

2. Pudelj

Mogoče vas bo tole nekoliko presenetilo, ampak izjemno inteligenten in učljiv je tudi pudelj. Čeprav so to na prvi pogled “stanovanjski psi” ali “igračke”, lahko pudlja naučite marsikaj.

najbolj-učljive-pasme-psov-pudelj

3. Nemški ovčar

Kot rečeno, nemški ovčarji vdano služijo kot policijski in reševalni psi, odlično pa se obnesejo tudi kot psi terapevti. Doslednost in poslušnost sta dve glavni lastnosti, ki odlikujeta to pasmo.

4. Zlati prinašalec

Res je, med najbolj učljive pasme psov spada tudi zlati prinašalec. Ta prisrčni družinski pes, ki ga vidimo v vseh filmih, je zelo inteligenten.

najbolj-učljive-pasme-psov

5. Labradorec

Labradorci so izjemno ustrežljiva pasma psov, zato jih veliko uporabijo za pse vodnike in terapevte. Gre za eno najbolj priljubljenih pasem, ki jo odlikujeta poslušnost in inteligenca.

6. Rotvajler

Rotvajlerje zaznamuje neupravičen stereotip, da gre za nevarnega psa. V resnici je ob normalni vzgoji to ena najbolj nežnih in ljubečih pasem. Lastniki rotvajlerjev pri učenju in treningih nimajo pretiranih težav, saj so ti kosmatinci izjemno dojemljivi.

7. Doberman

Dobermani so zelo zaščitniški psi, ki jih je enostavno učiti že do malega. Že po naravi so čuvaji, zato so do svojih lastnikov zelo zaščitniški. Čeprav so zelo inteligentni in dojemljivi, pa je ključnega pomena, da ste pri vzgoji dosledni, saj si vas lahko v nasprotnem primeru podredijo.


Pasme psov z najdaljšo življenjsko dobo
Povzeto po:
Good House Keeping

 

Komentarji
Morda vas bo zanimalo