PIVO SPODBUJA RAST PRSI – MIT ALI RESNICA?

Si že kdaj slišala rek, da pivo spodbuja rast prsi? Da imajo ženske, ki zaužijejo veliko piva, večje prsi? Danes razkrivamo, ali to v resnici drži ali ne.

Da ali ne?

Hmelj je ena izmed glavnih sestavin piva – tisti, ki ga okusimo v pivu, prihaja iz ženske rastline hmelja. Vsebuje fitoestrogen – ali rastlinski estrogen – ki se uporablja tudi za zdravljenje ženskih zdravstvenih težav, ki vključujejo simptome menopavze, nespečnosti, prebavne težave in razjede. Določena vrsta fitoestrogena se imenuje 8-prenilnaringenin (8-PN) in odlično posnema delovanje ženskega spolnega hormona estrogena, zaslužen pa je za spodbujanje rasti prsi. Nahaja v nekaterih izdelkih za povečanje prsi, hkrati pa ga je možno zaznati tudi v pivu, vendar v zelo majhnih količinah, zato ženske drastičnih sprememb pri rasti prsi ne bi smele občutiti. Kljub temu pa obstajajo poročanja žensk, ki naj bi po rednem pivu pitja začutile mravljinčenje in/ali polnost v dojkah.

Ne rastejo le prsi, ampak tudi …

Če imaš rada pivo in si želiš povečati prsi, se pitje piva morda navsezadnje kljub vsemu izplača, vendar nikar ne pozabi, da ima lahko redno uživanje alkohola tudi negativne posledice. Če pivo spodbuja rast prsi, slej ko prej v velikih količinah povzroča, da ‘zrasteš’ tudi na drugih delih telesa – na tistih, kjer si morda ne bi želela. Samo pomisli na znameniti pivski trebuh. In ne samo to, redno prekomerno  uživanje alkohola ima lahko tudi druge negativne posledice za naše fizično in psihično zdravje, zato pij po pameti. Če si vsake toliko časa privoščiš vrček piva, pa seveda ne bo nič narobe.

Zapomni si, da biti lastnica ogromnim prsim ni nujno vedno najbolj prijetno, povzroča lahko tudi številne preglavice. Ženske prsi so lepe takšne, kot so, unikatne in različnih velikosti. Če pa te kljub vsemu zanima, kako na povsem naraven način do večjih prsi, pa preveri, katera živila še spodbujajo rast prsi.

 

Povzeto po: Vinepair

Komentarji
Morda vas bo zanimalo