PRAVILA NUDE LIČENJA

Ena izmed največjih prednosti tega sloga ličenja je, da ga lahko uporabimo kadarkoli: za delo v pisarni, kavico s kolegicami ali pa eleganten večerni izhod. Z njim ne bomo nikdar v zadregi, da smo na obraz nanesle »preveč vsega«, obenem pa lahko z njim spretno popravimo vse drobne napakice in nepravilnosti, ki se v današnjem stresnem tempu življenja zlahka znajdejo na naši koži. Adijo, mozoljčki in grdi, utrujeni podočnjaki: z nude ličenjem boste vedno videti elegantne in popolno urejene, če se ga boste le lotile pravilno. Sploh ni zahtevno, vendar moramo poznati nekaj preprostih pravil in slediti korakom v pravilnem zaporedju. 

 

1.KORAK: IZBERITE PODLAGO 

Paziti morate na svoj ton kože – tudi če vas mika, da bi si s pomočjo ličil na obraz pričarale bolj zagorel poletni videz, se pri tem raje držite nazaj. Vaš vrat, dekolte in roke se morajo namreč ujemati z barvo vašega obraza, zato previdno – izberite podlago, ki je za en odtenek svetlejša od vaše kože. Lahko uporabite tudi obarvano vlažilno kremo oz. BB kremo, ki je navadno lažja kakor podlaga. Pred nanašanjem podlage si nežno, a temeljito umijte obraz in roke in jih dobro osušite z mehko čisto brisačo.  

 

2.OBRVI

Obrvi so tiste, ki vašemu obrazu dajejo izraz: začuden, odločen, zapeljiv. Zato je pomembno, da jih pravilno oblikujete. Obstajajo različne oblike obrvi, ki pristajajo različnim obrazom. Če je vaš obraz bolj kvadraten, vam bodo pristajale zaokrožene obrvi. Če je ovalen, vam bodo pristajale zelo dolge obrvi. Če je srčast, naj bodo kratke, močne in debele. Če je okrogel, poskrbite, da bodo vaše obrvi imele visok lok z opaznim kotom.  

Najprej določite obliko obrvi s svinčnikom, nato pa populite vse, kar je odveč. Raje pulite dlačice na spodnji strani obrvi kakor na zgornji, saj boste tako bolje poudarile naravni lok obrvi in obliko: obrvi na zgornji strani obrvi pulite le, če močno izstopajo iz vaše oblike. Ne skrbite, če obrvi ne bodo popolne: nekaj razmršenih dlačic jim bo dalo naraven videz.  

Ko imate obrvi oblikovane, njihovo obliko poudarite z rjavim ali sivim svinčnikom za obrvi, odvisno od svoje barve las.  

 

 

3.RDEČILO

Z rdečilom je tako: manj je več. Naj poudari naravno lepoto vaših ličnic in jih doda zdrav sijoč videz, vendar morate paziti, da končni videz ne bo nenaraven. Nanesite si rdečilo, ki bo le za odtenek temnejše od vaše naravne polti, ga previdno nanesite na vrh ličnic in enakomerno vtrite v poševni črti proti ušesom. Na koncu na naravni svetlobi preverite, ali je rezultat videti naraven in ne pretiran, saj je pod umetno svetlobo v kopalnici včasih težko uzreti resnično stanje. Če je vaša koža bolj zagorela, lahko uporabite tudi bronzer, vendar pri tem velja isto pravilo kakor pri rdečilu: manj je več. 

 

4.KORAK: IZBERITE BARVNO PALETO VAŠIH LIČIL.  

Spet je pomembno, katere barve je vaša polt. Če je vaša koža svetla, posezite po medenih odtenkih. Če je zelo zagorela oz. temna, lahko uporabite bolj vpadljive terakota in čokoladne odtenke, pa tudi zlato barvo. Če se vam zdi, da je nekje vmes, poiščite karamelne odtenke. V kotičke veke nanesite temnejše odtenke, ki naj proti sredini veke postajajo vedno blažji in svetlejši. Popularen videz so tudi zadimljene oči. Če boste uporabile eyeliner, uporabite črnega ali rjavega, odvisno od vaše barve oči. Če imate rjave oči, raje posezite po črnem. Ne pretiravajte z maskaro, da se izognete učinkom grudic, na ustnice pa nanesite balzam v nevtralni barvi. Če ne morete brez šminke, se izogibajte takšni z mat učinkom, pa tudi različni glosi niso priporočljivi, ne glede na barvni odtenek. Posezite po nežnih pastelnih in kožnih odtenkih, ki se bodo ujemali z vašo poltjo, in se ne bodo tepli z barvami vaših senčil za veke. 

 

 

A. K.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo