Se spopadaš s pomanjkanjem energije? Uživaj ta živila 👇

Kava ni edini magični napitek, ki ti bo zjutraj dal energijo. Če si kljub jutranji skodelici čez dan zelo utrujena, je morda čas, da poiščeš druge rešitve, namesto da pretiravaš s količino kofeina. Poskusi nekaj narediti na prehrani. V svoj jedilnik vključi spodnja živila in hitro boš opazila razliko v svojem razpoloženju ter količini energije.

Arašidovo maslo, jabolka, banane

Banane so prava zakladnica kalija, magnezija, vlaknin in sladkorja, ki sestavljajo pravo energijsko bombo. Če jih ne marate, so dober nadomestek tudi jabolka, ki pa vas bodo sicer nasitila za manj časa. Oboje se zelo dobro kombinira z arašidovim maslom, ki vas bo napolnilo še z dodatno energijo. Tako si boste privoščili zdrav in energijsko zadovoljujoč obrok hkrati. Previdni morate biti le, da z arašidovim maslom ne pretiravate.

Svež smuti

Smuti je odlična rešitev za hiter in zdrav zajtrk za vse tiste, ki se vam neprestano mudi, pa bi vendar radi jedli zdravo. Obstaja ogromno različnih receptov za dober in zdrav smuti. Če želite takšnega, ki vas bo resnično napolnil z energijo, poskrbite, da vanj dodate grški jogurt, banane, laneno seme in špinačo.

Humus

Ne samo, da vam bo dal energijo za več ur, tudi izjemno zdrav je. Lahko ga namažete na kruh, nekateri ljudje pa ga uživajo tudi s slanimi prigrizki. Če bi se temu radi izognili in jedli bolj zdravo, lahko navaden čips nadomestite z ohrovtovim ali čipsom iz leče, sicer pa lahko v humus namakate tudi koščke kumaric, zelja in mlado korenje.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo