SLABE NAVADE, ZARADI KATERIH SE KOŽA HITREJE STARA

To počnete skoraj vsak dan, ne da bi se zavedale, kako škodljivo je lahko za vašo kožo. Ob upoštevanju nekaterih preprostih nasvetov je mogoče doseči, da bo vaša koža tudi po 40. letu brez vidnih znakov staranja.

Preventiva je ključna v boju proti prvim znakom staranja, kot so gubasta koža, kožni madeži in neenakomerna barva polti. Dejstvo je, da lahko s pravilnim in predvsem pravočasnim ukrepanjem preprečimo videz postarane kože in vse nevšečnosti, ki jih ta prinaša.

Povsem možno je, da vam izdelki za nego kože, ki jih uporabljate, ne ustrezajo in tako še dodatno slabšate stanje. Če vas zanima, katere so slabe navade, ki se jih ne zavedate, berite naprej.

Ne uporabljate zaščite proti soncu

To je ena izmed najbolj pogostih napak, ki jih delajo skoraj vse ženske, še posebej mlajše. Ne zavedajo se namreč, da jim sonce kvari obraz ne zgolj zaradi prekomernih gub, temveč tudi zaradi pojavov različnih znamenj in neenakomernega tona. Vsak dan, ko ste izpostavljene soncu, uporabite sončno kremo z zaščitnim faktorjem najmanj 30 in tako pomagajte svoji koži.

Ne jeste dovolj zdravo in raznoliko

Pretirano uživanje sladkorja, alkohola, mlečnih in predhodno predelanih živil na splošno ni dobro za vaše zdravje, še posebej pa za videz obraza. Veliko sladkorja lahko pripomore k izbruhu raznih izpuščajev in aken, kar bo vašo kožo nedvomno utrudilo. V svoj jedilnik vključite živila, bogata z omega-3 maščobo, na primer ribe in chia semena ter ostalih 12 živil, ki vam lahko prav tako pomagajo, da bo vaša koža zdrava in sijoča.

Ne čistite obraza vsak dan

Vsakodnevno čiščenje je bistvena poteza v vsakodnevni negi. Vzelo vam bo največ 5 minut, tako da ne smete iskati izgovorov, ampak vsak večer popolnoma odstranite ličila. S tem boste s kože odstranili vso umazanijo, ki se vam je čez dan nabrala na povrhnjici, pa sploh ne veste zanjo.

Prevečkrat se poslužujete pilinga obraza

Piling je del nege, kjer lahko hitro zamočite. Paziti morate, da se ga ne poslužujete premalo ali preveč, saj lahko v obeh primerih negativno vpliva na vašo kožo. Prekomeren piling obraza lahko povzroči razdraženost obraza in vnetje, saj vsebuje snovi, ki niso primerne za vsakodnevno uporabo. Priporočljiva je uporaba na 4 dni, odvisno pa je seveda od tipa in stanja kože.

Preveč kadite

Kajenje pospešuje pojav gub, saj tobak razgrajuje kolagen in poudari izrazne črte okoli ustnic, izsuši kožo in povzroči sivkast ton. Izogibajte se cigaretam in dimu ter zaščitite svojo kožo.

Povzeto po: Cosmopolitan

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo