KAKO POSKRBETI, DA BO VAŠ MUCEK ZDRAV IN SREČEN

Mnogi ljudje mislijo, da mačke zaradi svoje samostojne narave ne potrebujejo veliko stvari, da bi bile srečne. Napaka! Verjetno vsi tisti ljudje, ki so živeli ali živijo z mačkami, vedo, da prav vsak mucek potrebuje skrb in ljubezen, čeprav se včasih ne zdi tako.

Imeti hišnega ljubljenčka lahko hitro postane težavno, če nismo pravilno seznanjeni s tem, kako je zanj potrebno skrbeti. Se vam zdi, da sta hrana in voda dovolj, da je vaš kosmatinec srečen? Verjemite, da je potrebno veliko več.

Pravilna prehrana

Tako kot ljudi in druge živali je potrebno tudi mucke dobro negovati, da se počutijo zadovoljni. Ustrezno hranjenje mačjih prehranskih potreb je bistveno za preprečevanje pogostih bolezni in ostalih nevšečnosti. Najdražje ni nujno tudi najboljše. Glede primerne prehrane za vašega mucka se lahko posvetujete z veterinarjem.

Sveža voda – zmeraj!

Voda je ključ za preprečevanje nastanka ledvičnih bolezni. Oskrba živali s svežo in čisto vodo je tako v vsakem trenutku ključnega pomena ne le za njeno srečo, ampak tudi za zagotavljanje njenega dobrega zdravja.

Ustrezna higiena

Zagotovo ste že opazili, da vaš mucek veliko časa porabi za čiščenje samega sebe. Mačke ne podpirajo umazanije v svoji dlaki in okolici, zato neurejen dom, pomanjkanje ustrezne higiene, neustrezno čiščenje peska in podobne stvari resno motijo ​​njihovo dobro počutje.

Redni pregledi pri veterinarju

Redni obiski veterinarja so ključnega pomena za preprečevanje in pravočasno odkrivanje prisotnosti bolezni. Izogibajte se samozdravljenja živali brez predhodnega soglasja specialista, saj ji lahko s tem resno škodujete.

Spoštujte njegove želje

Mačke imajo različne osebnosti. Obstajajo bolj družabne in bolj samotne mačke, ki se skrivajo ob prihodu ljudi. Mačke ne bi smeli siliti, da počne nekaj, česar noče, še posebej, če vidimo, da se boji. Spoštovanje njenega prostora in zasebnosti je ključnega pomena za njeno srečo.

Poskrbite, da mu ne bo dolgčas

Okolica je zelo pomembna za dobro počutje vašega kosmatinca. Če ga imate v stanovanju, potem mu zagotovite dovolj igrač, s katerimi se bo lahko zamotil.

Ljubezni ni nikoli dovolj

Mnoge mačke so samostojne živali, vendar prav vse potrebujejo ljubezen, naklonjenost in pozornost svojih lastnikov. Torej, velikokrat razvajajte svojega mucka vsakič, ko ima pozitiven odnos in ga ne prezrite, ko vas išče. Je zelo občutljiva žival, vendar z dobrim spominom, tako da lep odnos z vaše strani ne bo ostal neopažen.

Povzeto po: Experto Animal 

KAKO VEDETI, DA VAM HIŠNI LJUBLJENČEK ZAUPA

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo