SLADKARIJE Z NAJMANJ KALORIJAMI

Si tudi ti izjemno sladkosneda in ne zmoreš brez manjših posladkov? Dejstvo je, da preveč sladkorja ni dobro za naše zdravje, ampak saj veš, kako rečemo: sladica gre v srce, ne v želodec. Kljub temu pa si verjetno nenehno razdvojena med željo po sanjski postavi in sladkanju. Zato ti tokrat predstavljamo sladkarije z najmanj kalorijami, ki si jih lahko brez slabe vesti občasno privoščiš.  V življenju je treba uživati, kljub temu pa je pomembno, da poskrbiš za svoje zdravje. Poglej, kaj si lahko privoščiš. In ne – zaradi tega, ker so sladkarije z najmanj kalorijami, niso hkrati tudi manj okusne! Zeloooo slastne so.

1. Sirova torta z ananasom

Mmmm. Si ljubiteljica cheesecake? Potem je ta sladica kot nalašč zate. Popestriš jo lahko z ananasom, ki je znan po tem, da topi maščobo in ugodno vpliva na naše telo. En kos vsebuje samo 130 kalorij! Recept najdeš TUKAJ. Lahko pa si privoščiš tudi slastno pito z gozdnimi sadeži.

2. Ovseni piškoti

Lahko so slastna sladica, ki je za povrh še izjemno zdrava. Dobra novica, uživaš jih lahko tudi za zajtrk v kombinaciji s sadjem ali jogurtom.

3. Pečene breskve

Sladke breskve so lahko odlična sladica, kadar jih popečete in postrežete skupaj z vanilijevim sladoledom.

4. Pomaranče, oblite s čokolado

Si ljubiteljica čokolade? Da je ne zaužiješ preveč, jo lahko vedno kombiniraš z zdravo alternativo – sadjem. Pomaranče s čokolado so odlična kombinacija, lahko pa uporabiš tudi jagode, mandarine ali maline. Najprej stopiš čokolado, narežeš oziroma olupiš sadje in ga potem namakaš v čokolado. Uporabi temno ali belo čokolado, kakor ti najbolj ustreza. Za piko na i jo lahko posipaš še s kokosom ali drobljenimi mandlji.

5. Čia puding

Veliko bolj zdrav kot navadni puding je čia puding, zagotovo pa spada tudi med sladkarije z najmanj kalorijami. Ne samo to, po zaslugi čia semen tudi izjemno ugodno vpliva na prebavo. Narediš ga lahko iz sadnega ali navadnega jogurta, kefirja, rastlinskega ali navadnega mleka.Popestriš ga z vanilijevim sladkorjem, cimetom, medom ali marmelado.

sladkarije-z-najmanj-kalorijami-čia-puding

6. Bananine lučke

Banane so sladke že same po sebi, če pa jih nekoliko ‘začiniš’, pa lahko dobiš naravnost slastno sladico. Bananini koščki na palčki, obliti s čokolado, kokosom, pisanimi mrvicami ali celo sladoledom so izvrstna alternativa nezdravim sladicam.

7. Grški jogurt z vročimi malinami

V svoje telo lahko na sladek način vneseš probiotike in vitamine. Dober tek!

RECEPT: GRŠKI JOGURT Z VROČIMI MALINAMI

ALKOHOLNE PIJAČE Z NAJMANJ KALORIJAMI

Komentarji
Morda vas bo zanimalo