ŠPORTNE AKTIVNOSTI V DRUŽBI VAŠEGA ŠTIRINOŽCA

Ste v svoj dom sprejeli novega družinskega člana štirinožca in šele zdaj ugotovili, da bodo vaše zunanje športne aktivnosti postale bolj zabavne?

 

Psi so zelo aktivne živali in v primeru, da vi še niste, boste kaj kmalu postali. Večina pasem potrebuje na dan veliko gibanja, da se fizično utrudijo, potešijo svoje nagone in so srečni. Zato lahko skupaj z vašim kosmatincem s tekom opravita zelo učinkovito vadbo, ki povečuje splošno vzdržljivost, izboljšuje funkcionalne sposobnosti srčno-žilnega sistema ter poveča splošno mišično moč. S povodcem, ki ga kupite v katerikoli trgovini za živali, imate lahko vpetega okrog pasu in tako tečeta v tandemu. Kuža vam bo s tem olajšal tek, saj vas bo rahlo vlekel, sebi pa bo potešil željo po vlečenju.

 

To pa še ni vse..

S svojim kosmatincem lahko skupaj hodita v hribe, kolesarita, supata ipd. Tako vi ostanete oziroma postanete še bolj aktivni in fit, kuža pa vso potrebno aktivnost, pozornost in igro.

Hoja v hribe je super aktivnost za vas in vašega psa, tudi če niste športno aktivni, saj lahko izbirate med lažjim in težjim terenom ter intenzivnostjo hoje, z njo pa boste povečali splošno vzdržljivost.

Kolesarjenje je lahko odlična aktivnost za vse, ki bi radi razvili vzdržljivost in splošno kondicijo, vendar moramo pri kolesarjenju paziti, da je pes pripravljen oziroma naučen teka ob kolesu, saj v nasprotnem primeru lahko pride do padca oziroma nesreče.

S supanjem pa lahko razvijamo splošno kondicijo in moč zgornjega dela telesa. Poskrbeti moramo le na to, da se pes ne boji vode, zna plavati, nato pa ga postopoma navadimo na vožnjo s supom.

 

Pri vseh aktivnostih pa je najbolj pomembno, da čas, ki ga preživljamo z našim kosmatincem, preživimo koristno, kvalitetno, se sprostimo in pozabimo na stres in skrbi.

 

 

Povzeto po https://www.alfakan.si/blog/s-psom-do-boljse-kondicije/

Komentarji
Morda vas bo zanimalo