Strokovnjaki razkrivajo: TO je najboljši čas za seks

najboljši-čas-za-seks

Jutranji ali večerni seks – katera možnost ti je ljubša? Moški so ponavadi bolj navdušeni nad jutranjim seksom, medtem ko je ženskam ljubši večerni seks, ko se lahko sprostijo po napornem dnevu. Vsa hišna opravila so končana, otroci pa so končno v postelji. Zakaj je temu tako? In kdaj je v resnici najboljši čas za seks?

Moški testosteron je zjutraj na višku

To se dogaja med 6. in 9. uro zjutraj. Zato radi izkoristijo svojo jutranjo erekcijo. Žal pa imajo ženske zjutraj najnižjo raven testosterona v celem dnevu, minimalno povečanje je moč zaznati šele zvečer.

Ali tudi tvoj partner raje kot zvečer seksa zjutraj?

Čas je, da ti kdaj pa kdaj tudi ustreže. V večerni seks ga lahko prepričaš z nekaj triki. Oglejta si kakšno športno tekmo, to bo v njem prebudilo občutke agresivnosti in testosteron. Čez dan mu pošiljaj poredno sporočilca, fotografije, povej mu, da si ga želiš. Poleg vsega tega pa pomaga tudi večerna rekreacija, ki bo v vaju spodbudilo željo po seksu. Kratek tek, sprehod, karkoli vama je všeč.

Ženske imajo rade “čist” seks zvečer

Mnoge ženske se obremenjujejo s tem, kako so videti pred seksom, zato rade poskrbijo, da so urejene in osvežene tam spodaj. Misel na jutranji zadah in vonj genitalij torej zatre vsako željo po seksu marsikatere ženske. Prav zato se veliko žensk izogiba jutranjemu seksu.

Bi se kljub temu rada preizkusila v jutranjem seksu?

Če se v zgornjem opisu najdeš tudi ti, a te po drugi strani kljub vsemu mika, da bi bolj redno prakticirala jutranji seks, imamo nekaj nasvetov zate. Prvič, privoščita si čim bolj dolg in kvaliteten spanec. Če morata zato prej spat, to tudi storita. Zjutraj pa začnita počasi, crkljajta se. Po korakih. Počasi preidita v predigro in potem se bo vajina igra zagotovo spontano razvila naprej.

Kdaj pa je torej najboljši čas za seks?

Je to zjutraj, kakor pravijo številni moški, ali je to zvečer, kakor je ljubše večini pripadnic ženskega spola? Zapomni si, najboljši čas za seks je takrat, ko se vidva tako odločita. Če si te tvoj partner zaželi zjutraj, poskusita zjutraj. Če si ti zaželiš zvečer, poskusita takrat. In kdo vama brani, da se ne bi prepustila strastem kar sredi dneva?

7 stvari, ki moškim pomenijo več kot seks

Povzeto po: Psychology Today

Komentarji
Morda vas bo zanimalo