TO JE TVOJ SANJSKI POKLIC GLEDE NA TVOJ HOROSKOP

Ponavadi že od malega sanjamo in se sprašujemo, kaj bi bil naš sanjski poklic v življenju. Pogosto se otroške želje skozi odraščanje razblinijo in po poklicu postanemo nekaj povsem drugega, kot smo si morda zamišljali. Bodisi zaradi boljše plače bodisi zaradi drugačne izobrazbe.

Kaj pa bi morali biti po poklicu, če bi lahko vedno in povsod svobodno izbirali? Kaj je vaš sanjski poklic glede na to, kaj ste po horoskopu? Ste kdaj razmišljali? Preverite, ali se gibate vsaj v približno sorodnih panogah.

1. Oven

Ena vaših najboljših kvalitet je pogum in hrabrost. Zelo dobro bi se obnesli kot astronavt, gasilec ali policist. Če se želite izogniti ‘nevarnim’ poklicom, bi prav tako bili dober voditelj in motivator.

2. Bik

Vznemirljivo in avanturistično življenje je popolno za marsikoga, a ne za vas. Vi imate najraje redno plačo, ki je produkt udobnega in varnega načina dela. Radi imate zanesljivost in ne marate pretiranih sprememb ter vznemirjenj. Vaš sanjski poklic bi lahko našli v pravu, računovodstvu ali inženiringu. Če vam tehnična področja ne ležijo, bi se dobro znašli tudi kot kuhar/ica, dizajner/ka ali cvetličar/ka.

3. Dvojčka

Če kdo zna vrteti jezik in obračati besede, ste to vi. A to še ni vse, hkrati iščete vedno nove dogodivščine in obožujete terensko delo. Kaj bi torej lahko bil vaš sanjski poklic, če ne novinar/ka? Novinarstvo in odnosi z javnostjo so področje, ki vam najbolje leži.

TO je idealen moški glede na tvoj horoskop

4. Rak

Le redki so tisti, ki imajo občutek za delo z ljudmi. Vi ste tisti, ki ste polni empatije in intuicije, da lahko popolnoma razumete ostale okoli sebe in se poistovetite z njimi. Zato vas sanjski poklic čaka v psihologiji, svetovanju ali negi.

5. Lev

Ne samo, da ste odličen voditelj, laž bi bila, če bi rekli, da ne marate pozornosti, ki pride zraven v paketu. Politika, tukaj se nahaja vaš sanjski poklic.

6. Devica

Veliko poklicev zahteva natančnost in doslednost, ki jima je kos samo devica. Kirurg, detektiv ali višji inšpektor, to so vaša idealna delovna mesta.

7. Tehtnica

Kadar poslušate različne plati zgodbe, znate zmeraj presoditi objektivno resnico in rešitev. Občutek za pravičnost in integriteta vam dajeta odlično predispozicijo za sodnika, pravnika, odvetnika ali socialnega delavca.

8. Škorpijon

Pri vas se ne gre za to, kaj vse poznate, ampak koga poznate. Imate mrežo najrazličnejših poznanstev in talent navezovanja novih stikov. Veste, kako graditi na karieri tudi izven uradnega delovnega časa. Odlično bi se obnesli kot direkto/ica, menedžer/ka ali umetnik/ica.

9. Strelec

Več kot potujete, večje je vaše poželenje po spoznavanju tujih krajev. Svojo strast do potovanj lahko izživite v raznih poklicih: letalsko ali ladijsko osebje, turistični vodič, bloger …

10. Kozorog

Zakaj bi se morali osredotočiti samo na en poklic? Ko dosežete cilje v svoji trenutno službi, si takoj zaželite še več. Vaša delovna etika temelji na tem, da vikende radi izkoristite s svojimi prostočasnimi aktivnostmi, čez teden pa se znova in znova vzpenjate po lestvici navzgor. Ne glede na to, na katerem področju delate.

11. Vodnar

Nihče vas ne zadržuje. Mogoče tipični osemurni delovnik 7-15 ali 8-16 ni za vas. Pomembno je to, kar delate, ne kdaj to delate. Razmislite o freelancingu. Pisanje, grafično oblikovanje ali kakršnokoli ustvarjanje vam ne vzame vsak dan osmih ur dela, ki se jih bojite vsak ponedeljek zjutraj.

12. Ribi

Vedno ste plavali v umetniških vodah, a ne želite biti samostojen umetnik, ki ves čas ustvarja sam. Ne skrbite, obstaja veliko poklicev, ki zahtevajo ekipno delo. Fotožurnalizem, urejanje videoposnetkov in marsikatere umetniške smeri so področja, kjer lahko izrazite svojo umetniško žilico in željo po ekipnem delu.

Povzeto po: Women Working

Komentarji
Morda vas bo zanimalo