5 nasvetov za razstrupljanje telesa

Se tudi vam zdi, da je napočil skrajni čas za razstrupljanje telesa? Naredite nekaj zase in svoje zdravje. Občutek utrujenosti in bolečine v mišicah ter želodcu so velikokrat posledica nezdravega načina prehranjevanja. Prekomeren vnos hrane, bogate z maščobami, ogljikovimi hidrati in sladkorji ter uživanje alkoholnih pijač terjajo svoj davek. Kaj storiti za čim bolj učinkovito razstrupljanje telesa?

Uživanje živil za razstrupljanje telesa

Za iskanje ravnovesja v telesu morate začeti z uživanjem sadja in izkoristiti vse njegove vlaknine in vitamine. Med glavnimi sta grozdje in hruška zaradi visoke vsebnosti pektina, ki pomaga izločati strupe iz telesa. Zelena listnata zelenjava, kot sta artičoka ali špinača, je idealna za čiščenje telesa, pa tudi za zagotavljanje antioksidantov in vitaminov, ki krepijo naš imunski sistem.

Vroče kopeli

Prhajte se izmenično s hladno in vročo vodo, vsaj 30 sekund po hrbtu, saj bo to pripomoglo k odprtju por in s tem izničevanju škodljivih toksinov. Vroče kopeli lajšajo bolečine v mišicah.

Manj soli in sladkorja

Čeprav je za mnoge sol glavna sestavina obrokov, je bolje, da začnete iskati njen nadomestek, saj njeno uživanje povzroči zadrževanje tekočine, kar povzroča otekanje na različnih delih telesa. Prav tako se izogibajte uživanju predelanega sladkorja in ga nadomestite z medom.

Semena

V svoj jedilnik vključite sestavine, kot so chia semena in lanena semena, ki vam bodo pomagala obvladati občutek tesnobe in poskrbeli za dobre rastlinske beljakovine, vlaknine in maščobe, kot sta omega 3 in 6.

Telovadba

Priporočljivo je telovaditi, saj telesna aktivnost pomaga pri notranjem čiščenju telesa in mišic z globokim dihanjem. S tem ne morete nikoli zgrešiti.

Povzeto po: Wapa

 

S HRANO PROTI CELULITU: 20 ŽIVIL, KI POMAGAJO

Komentarji
Morda vas bo zanimalo