To se zgodi v tvojem telesu po seksu

Spolni odnosi so lahko zelo čudoviti, ampak pogosto pride tudi do neželenih posledic. Lahko se počutiš nekoliko čudno ali pa celo čutiš bolečino, zbadanje ali pekoč občutek. Kar 75 % žensk naj bi vsaj enkrat v življenju izkusilo boleč spolni odnos. Kaj se lahko zgodi v tvojem telesu po seksu?

1. Močno potenje

Zelo možno je, da se boš še nekaj časa po zaključenem spolnem odnosu močno potila. Med spolnim odnosom bo tvoja temperatura namreč zelo verjetno narasla, po spolnem odnosu pa se bo tvoj srčni utrip počasi začel umirjati, temu bo sledilo potenje.

2. Pekoč občutek v nožnici

Občasno se lahko zgodi tudi to. Sploh, če sta si privoščila divji seks. Med spolnim odnosom morda ne čutiš, da postajata vse bolj groba, ker si vzburjena. Šele ko se tvoje telo po seksu umiri, je možno, da boš še nekaj časa čutila pekoč občutek. Če do tega prihaja pogosto, pekoč občutek pa traja dlje časa in je resnično moteč, se čimprej posvetuj z ginekologom. Možno je, da so krivi zdravstveni razlogi.

3. Obilen izcedek

Gre za popolnoma normalen in prav nič zaskrbljujoč pojav. To pomeni le, da si v spolnem odnosu uživala in zelo verjetno doživela tudi orgazem.

4. Rahlo krvavenje

Lahko se zgodi, da si mislila, da je menstruacije že konec. Potem pa po spolnem odnosu opaziš še rahlo rdečkasto ali rjavkasto obarvan izcedek. Če gre za krvav izcedek po menstruaciji, s tem ni nič narobe. Tvoje telo se preprosto še ni uspelo povsem očistiti. Pozorna pa bodi, če do krvavitve pride nepričakovano sredi ciklusa. Krvavitev lahko v nekaterih primerih sicer sproži grob seks, a ne pogosto. Če se to zgodi večkrat, je čas, da obiščeš zdravnika.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo