To so najbolj nenavadne službe na svetu

Ko preberete tole, se boste zagotovo strinjali, da gre za najbolj nenavadne službe na svetu. Izjemno redke, nekaterim celo smešne in popolnoma nepotrebne. Pa vendar, nekdo jih mora opravljati, sicer stvari ne bi funkcionirale tako kot sedaj.

Različne kulture po svetu imajo različne običaje, zato se nam morda določen poklic na prvi pogled zdi povsem neuporaben, če pa bi živeli tam, kjer ga nekdo opravlja, pa bi morda mislili drugače. Četudi nekdo nudi določeno storitev le za peščico ljudi. Preberite in sami presodite, katere so najbolj nenavadne službe na svetu.

1. ‘Ovohovalec’ toaletnega papirja

Verjetno ste opazili, da ima več vrst toaletnega papirja svonj specifični vonj. Vsi ti vonji so preverjeni s strani ljudi, ki so zaposleni za to, da ovohavajo toaletni papir in usmerjajo proizvajalce k izdelovanju papirja s prijetnim vonjem.

2. Akupunkturist za živali

Akupunktura je del tradicionalne kitajske medicine, ki se uporablja za zdravljenje kroničnih bolečin, težav z zanositvijo, alergij in drugih bolezni. V nekaterih delih sveta akupunkturo izvajajo tudi na živalih; najpogosteje na psih, kravah, konjih in mačkah, včasih celo na manjših živalih, kot so ptice in zajci.

3. Strokovnjak za objeme

Če je nekdo potrt, osamljen in žalosten, lahko najame osebo, ki mu bo nudila objeme in dajala občutek ljubljenosti. Oseba, ki jo najamete, lahko računa za uro objemov med 60 in 80 dolarjev.

4. Potapljač za golf žogice

Ne samo pobiralec izgubljenih žogic za golf. Ta uslužbenec je posebej specializiran za iskanje golf žogic, ki pristanejo na dnu ribnika. Če nekdo obožuje potapljanje, bi lahko rekli, da je to skorajda sanjski poklic zanj. Vendar se na dnu omenjenih ribnikov pogosto skriva ogromno kač in alg.

4 INSTAGRAM PROFILI, OB KATERIH TE BO ZAMIKALO POTOVATI

5. Pokuševalec hrane za živali

Ja, prav ste prebrali. Nekaterim ljudem je zelo pomembno, kaj zaužije njihov hišni ljubljenček, zato mora biti hrana preverjena in okušena s strani človeka. Kaj pravite, bi počeli kaj takšnega?

6. ‘Ohranjevalec’ mesta

Ste se kdaj šalili, da bi lahko v dolgi in nadležni vrsti najeli nekoga, ki bi tam stal namesto vas, dokler ne pridete na vrsto? V nekaterih državah je to mogoče. Če se vam ne ljubi stati v gneči ali pa imate zdravstvene težave, bo to namesto vas opravil nekdo drug.

7. Preizkuševalec toboganov

Tole pa se ne sliši slabo, kajne? Topli poletni dnevi, vi pa se spuščate po toboganih v osvežujoč bazen, za povrh pa ste še plačani.

8. Nabiralec črvov

Zagotovo spada med najbolj nenavadne službe na svetu. Če se je prejšnji poklic zdel lahkoten in zabaven, se ta najbrž ne. Zagotovo ste se vprašali, zakaj bi kdo plačal človeka, da nabira črve. Velikokrat so to ribiči, ki potrebujejo specifične vabe, ki se jih ne da dobiti kar v trgovini.

9.’ Ovohovalec’ pazduh

Ni šala. Proizvajalci dezodorantov pogosto potrebujejo potrditev o kvaliteti produktov. Kako poteka preverjanje kakovosti? ‘Ovohovalci’ pazduh preživijo svoj delovnik ob ovohavanju 60 pazduh na uro. Njihov cilj je ugotoviti, kako učinkovit je dezodorant. S pomočjo poročil pomagajo svetu, da bolje diši.

 

Povzeto po: Bright Side

Komentarji
Morda vas bo zanimalo