ŽIVITE SAMI? UPOŠTEVAJTE TE 4 NASVETE

Živeti sam ima tako prednosti kot tudi slabosti. Nekateri ljudje so najbolj srečni, ko živijo sami in lahko dom uredijo po svojem okusu in se držijo svojega načina življenja. Nihče te ne sili, da upoštevaš njegova pravila, če kdaj kaj pozabiš pospraviti, se nihče ne bo obregnil ob to.

Na prvi pogled vse to deluje popolno in enostavno, vendar ni vedno tako. Velikokrat se ljudje, ki živijo sami, doma počutijo osamljeno. Večeri znajo biti dolgi in težki, vikendi se včasih vlečejo v nedogled, še najhuje pa je med prazniki. Vsi so s svojimi družinami in partnerji ob bogatih in slastnih večerjah, vi pa se odločate, če bi ob ponovnem ogledu istega filma pojedli še drugo čokolado. Kako torej živeti sam/a, ne da bi se ob tem počutili osamljene?

Seveda pa živeti sam ne pomeni nujno biti osamljen. Zelo pomembno je, kako oseba, ki živi sama, vse skupaj dojema, kakšno družabno življenje ima sicer in kako si organizira dom, da se ne počuti osamljeno. Za vas smo izbrali nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pregnati občutek osamljenosti, če slučajno živite sami.

Določite si dnevne rituale, ki vam prinašajo srečo

Če živite sami, je to lahko tudi prednost, saj ste lahko doma zares popolnoma sproščeni in se vam ni treba na nikogar ozirati. Radi pojete na ves glas? Dajte si duška. Si želite vsako jutro ob glasni glasbi poplesavati pred ogledalom? Nihče vam ne brani. Pomembno je, da se naužijete prednosti, ki jih ponuja samsko življenje.

Omislite si domačo žival

Če ste ljubitelji živali in svojega hišnega ljubljenčka še nimate, je to skoraj nujno. Dokazano je namreč, da živali preganjajo osamljenost in občutek samote. Če imate hišnega ljubljenčka, se naenkrat ne zdi več, da živite sami, saj je poleg vas ves čas še eno živo bitje, ki vam dela družbo in zahteva tudi nekaj pozornosti.

Vzdržujte dobre prijateljske vezi

Če imate zdravo socialno življenje, se boste kljub temu, da živite sami, počutili manj osamljene. Človek namreč potrebuje družbo, včasih pa se popolnoma prileže, če si vzamemo nekaj časa tudi povsem zase. Če imate dobre prijatelje, jih torej povabite k sebi domov in v svoj dom vnesite nekaj svežine. Povabite jih na večerjo ali pa priredite filmski večer ali zabaven večer z družabnimi igrami.

Preizkušajte nove stvari

Če se doma dolgočasite ali počutite osamljeno, se lotite nečesa, česar do sedaj še niste počeli. Zaposlilo vas bo in zamotilo negativne misli, obenem pa se boste naučili nekaj novega in razširili svoja obzorja. Bodite kreativni, pozitivni in polni energije.

Povzeto po: Apartment Therapy

 

7 NAČINOV, KAKO PRIDOBITI NOVE PRIJATELJE

Komentarji
Morda vas bo zanimalo