5 slabih navad, ki uničujejo tvoje lase

uničujejo-lase

Zagotovo tudi ti včasih nevede ali vede počneš stvari, ki uničujejo tvoje lase. Poskusi se takšnih slabim navadam izogniti ali pa jih vsaj omejiti na zgolj tiste, ki se ti zdijo nujne.

Navade, ki uničujejo tvoje lase:

1. Dvojno nepotrebno segrevanje

Če si redna uporabnica likalnika ali kodralnika za lase, se najbrž zavedaš, da ne eden ne drugi pripomoček ne vpliva pozitivno na zdravje tvojih las. Ampak saj vemo, da je za lepoto včasih treba marsikaj žrtvovati in da se je popolnoma izogniti uporabi likalnika ali kodralnika za nas punce praktično nemogoče. Lahko pa za zdravje svojih las kljub temu nekaj narediš. Najbrž veš, da moraš pred vsakim ravnanjem oziroma kodranjem las uporabiti primerno zaščito. Morda pa še ne veš, da uporaba sušilnika za lase pred ravnalnikom oziroma kodralnikom še dodatno poškoduje tvoje lase. Gre namreč za dvojno nepotrebno segrevanje las, ki jim na dolgi rok izjemno škodi. Če se torej ravnanju ali kodranju ne moreš odpovedati, poskrbi vsaj za to, da si pred tem lase posušiš kar naravno.

2. Krtačenje mokrih las

Marsikatera od nas ima navado, da lase pokrtači takoj po umivanju, ko so še mokri. Ne počni tega. V takratnem stanju so lasje namreč bolj šibki in krhki, zato jih več nasilno izpulimo, zlomimo in poškodujemo konice. Namesto tega na lase raje nanesi masko in jih razčeši z glavnikom s širokimi zobmi.

3. Uporaba napačnega šampona in balzama

Če prijateljica uporablja in hvali določen šampon, še ne pomeni, da ga moraš uporabljati tudi ti. Dekleta imamo namreč različne tipe las, zato nam tudi ustrezajo različni šamponi in balzami. Če imaš suhe lase, potrebuješ izdelke, ki vsebujejo olja za navlažitev, ne pa šampona za mastne lase. Preden se podaš v impulziven nakup, najprej preberi, kaj piše na embalaži. Četudi se zdi, da določen šampon resnično lepo diši. Prav tako ti priporočamo, da balzam zmeraj naneseš na lase še pred šamponiranjem, čeprav se ti morda zdi nekoliko nenavadno.

4 DEJSTVA O BALZAMIH ZA LASE, KI JIH ŠE NE POZNATE

4. Prepogosto in pretesno speti lasje

Svojim lasem moraš pustiti, da zadihajo. Če vsak dan nosiš tesno spete v čop ali figo, se to ne bo zgodilo. Kvečjemu lahko to spodbudi izpadanje las, v najslabšem primeru celo glavobole. Priporočljivo je, da imaš ponoči razpuščene lase, čez dan pa uporabljaš mehke in lasem prijazne elastike. Si že slišala za scrunchie gumico za lase? To je gumica, ki bo poskrbela za udobje, eleganco, urejenost in zdravje tvojih las. Več o njej lahko prebereš TUKAJ.

5. Neredno striženje

Lahko poskušaš skriti razcepljene konice, a neuspešno. Dlje, kot boš čakala, huje bo. Razcepljena konica se namreč cepi naprej po lasu navzgor in pripelje do lomljenja las. Če dobro razmisliš, je potem vseeno bolje, da obiščeš frizerja.

NARAVNE MASKE ZA LASE, KI JIH LAHKO NAREDIŠ SAMA

Povzeto po: Style Caster

Komentarji
Morda vas bo zanimalo