7 trikov za hitrejšo rast las (zares deluje!)

rast-las

Si tudi ti želiš čudovitih dolgih las, hkrati pa se zdi, da tvoji lasje nikamor ne rastejo? Že res, da nekaterim lasje rastejo hitreje kot drugim, vendar lahko s pravilno nego zelo vplivaš na rast las. Če se ti zdi, da ti lasje počasi rastejo, torej nekaj delaš narobe. Preberi 7 trikov za hitrejšo rast las, ki bodo spremenili tvoje življenje.

1. Pravilna nega lasišča

Če želiš, da ti lasje rastejo hitreje, najprej nameni pozornost svojemu lasišču. Skrb in nega lasišča namreč pripomoreta k temu, da kri in vsa potrebna hranila pridejo do lasnega mešička, kar onemogoča izpadanje las. Uporabljaj naravne pripravke in olja za lasišča. Ne samo, da boš poskrbela za svoje lase, tudi tebi bo redna masaža lasišča dobro dela.

2. Redno striženje

Tako je! Tudi, če so tvoj cilj dolgi lasje, jih moraš redno striči. Zakaj? Prvič, razcepljene konice dajejo lasem nezdrav videz, drugič, vodijo lahko v lomljenje las. Tako boš ujeta v začaran krog rasti in lomljenja, sama pa se boš čudila, zakaj ti lasje niso nič kaj prida zrasli, ko pa se že takooo dolgo nisi postrigla. Le pogumno. Pristriži samo konice.

3. Manj šampona

Več uporabljaj balzame za lase in čim manj šampona. Večina šamponov je namreč narejena iz snovi, ki ne splaknejo samo umazanije, ampak tudi naravna olja, ki jih potrebuješ za dolge in sijoče lase. Balzami in maske na drugi strani preprečujejo cepljenje konic. Doma lahko sama narediš bogat balzam za lase in si privoščiš malo razvajanja. Kako? Preberi TUKAJ.

To so pravi lasni dodatki glede na obliko tvojega obraza

4. Hladna voda

Nekateri strokovnjaki pravijo, da uporaba hladne namesto tople vode pri umivanju las spodbuja moč rasti las. Vredno poskusiti, kajne?

5. “Ne” likalnikom, sušilnikom in kodralnikom

Verjetno dobrom veš, kako škodljivo je toplotno obdelovanje las. Če želiš dolge in zdrave lase, se boš temu morala odpovedati oziroma zmanjšati uporabo likalnika ali kodralnika za lase. Mokre lase lahko posušiš kar naravno.

6. Nežno česanje

Bodi pozorna, da las ne češeš pregrobo. Krtači vedno suhe in nikoli mokrih las. Če želiš počesati mokre lase, uporabi glavnik s širokimi zobmi in bodi nežna.

7. Svilena ali satenasta posteljnina

Se zbudiš z nalelektrenimi lasmi? Morda je kriv material tvoje posteljnine – bombaž. Namesto tega si raje privošči svileno ali satenasto posteljnino, sta bolj prijazni tvojim lasem. Pa še čudovito izgledata!

5 slabih navad, ki uničujejo tvoje lase

Povzeto po: Cosmopolitan

Komentarji
Morda vas bo zanimalo