MOBILNI PODATKI: KAKO ZMANJŠATI PORABO?

Mobilni podatki in instagram gresta z roko v roki, včasih pa se zgodi, da porabimo zakupljeno količino, ne da bi se sploh zavedali. Instagram je eno izmed najbolj priljubljenih in popularnih družbenih omrežij, saj ga uporablja velika večina mladostnikov, v zadnjem času pa tudi odraslih. Ker na njem preživimo veliko časa, se posledično viša poraba naših mobilnih podatkov.

Mobilni podatki so danes nekaj samoumevnega; veliko je mobilnih operaterjev in vsak ponuja svoje pakete, ki jih uporabniki lahko koristijo. Vsak paket vsebuje drugačno količino mobilnih podatkov in kaj hitro se lahko zgodi, da nam ob koncu meseca ti začnejo primanjkovati.

Če je tudi vaš paket takšen, da ne ponuja veliko GB prenosa podatkov ali pa ste zgolj oseba, ki jih vsak mesec porabi ogromno, smo za vas pripravili nekaj priporočil, kako zmanjšati porabo. Dejstvo je, da nimamo zmeraj omogočenega dostopa do WiFi-ja.

Po mnenju strokovnjakov, na instagramu porabimo približno 10 MB za ogled desetih fotografij. Ker jih običajno pogledamo več, se sorazmerno s tem viša tudi poraba mobilnih podatkov. Povprečen uporabnik naj bi naenkrat pogledal približno 30 fotografij, kar poveča porabo na okrog 30 MB.

Instagram zgodbe porabo mobilnih podatkov še povečajo

Dejstvo je, da z ogledom videoposnetkov le še povečamo porabo mobilnih podatkov. Za ogled treh instagram zgodb porabimo približno 11 MB, zato moramo biti še posebej previdni, če nimamo na voljo večje količine prenosa podatkov.

Preverite še, ali ste zmožni porabo mobilnih podatkov zmanjšati tudi s tem, da se za kak dan popolnoma odklopite od socialnih omrežij. Bi lahko dan preživeli brez virtualnih prijateljev?

Kako zmanjšati prenos podatkov na instagramu?

Ta možnost je skrita v sami aplikaciji, čeprav marsikateri uporabnik z njo sploh ni seznanjen. Za nižjo porabo prenosa podatkov odprite Instagram, pojdite med nastavitve ter izberite ‘profil’. Sledi klik na ‘uporaba mobilnih podatkov’ in na koncu ‘porabi manj podatkov’.

V kolikor imate profil v angleščini, sledite naslednjim korakom: Settings -> Account -> Mobile data use -> Use Less Data.

Cilj zmanjšanja prenosa podatkov na instagramu ni zgolj zmanjšati porabe na tej aplikaciji, ampak prihraniti GB še za uporabo drugih. V kolikor se boste odločili aktivirati možnost za nižjo porabo, morate vedeti, da se bodo fotografije počasneje nalagale, videoposnetki pa bodo izgubili na kakovosti. Na mesec lahko s tem prihranite med 1 in 2 GB prenosa podatkov.

Povzeto po: AméricaTV 

N. P.      

Komentarji
Morda vas bo zanimalo