Najpogostejše težave parov med karanteno

najpogostejše-težave-parov

Trenutne razmere niso preizkušnja le v zdravstvu in gospodarstvu, ampak tudi v odnosih. Na Kitajskem so po sproščanju strogih ukrepov in karantene naenkrat začeli beležiti visok porast ločitev in povpraševanj po ločitvenih odvetnikih. Pari namreč niso bili navajeni toliko časa preživeti drug z drugim, nekateri so spoznali celo, da partnerja sploh ne poznejo v resnici. Natrpan in hiter življenjski tempo nam včasih narekuje odločitve in način življenja, ki si ga pravzaprav ne želimo. Katere so najpogostejše težave parov med karanteno? Kako jih prebroditi? Kaj storiti, da vajino razmerje ostane nespremenjeno?

Dejstvo je, da vajin odnos v nobenem primeru ne bo ostal nespremenjen. Lahko se bo psolabšal, lahko pa se bo le še dodatno poglobil. Katero možnost bosta izbrala, odločata vidva. Konec koncev je skupno preživljanje časa v karanteni pomembna prelomnica in izkušnja, ki bo na vajinem razmerju zagotovo pustila pečat. Preberita, katere so najpogostejše težave parov med karanteno in kako se jim izogniti oziroma jih rešiti.

1. Pretirano skupno preživljanje časa

Vsak od nas potrebuje nekaj časa zase. Če sta ves dan zaprta v stanovanje ali hišo, to še ne pomeni, da morata vsako sekundo tičati skupaj. Naj si vsak od vaju vzame čas zase, če ga potrebuje. Izkoristita podarjen čas in se prepustita svojim najljubšim hobijem. Zagotovo bodo prišli trenutki, ko si bosta iz neznanega razloga šla na živce. Morda samo besedica, ki jo je izrekel partner ob nepravem času, ko ste vi slabe volje. Takrat raje globoko vdihnite, se umaknite v drug prostor ali naravo in preprečite nepotreben prepir.

2. Nered

Razmetan in nepospravljen dom vpliva slabo na naše psihično počutje. Enako velja tudi za nered v smislu slabe organizacije. Če oba delata od doma, vama je to najbrž znano. Delata lahko praktično kadarkoli, tako se delo pogosto začne pozno dopoldne, konča pa celo ponoči. Uredita svoje misli in prostor. Sestavita urnik, določita delovnik enako, kot če bi hodila v službo. Del dneva rezervirajta za hobije in drug drugega. Naučita se razlikovati med delom in prostim časom.

40 NAJPOGOSTEJŠIH RAZLOGOV ZA LOČITVE

3. Med štirimi stenami

Lepo je, da se držita načela #ostanidoma, vendar morata poskrbeti tudi za svoje dobro počutje. Nič ni narobe, če se odpravita v naravo. Vsi za zdrav način življenja potrebujemo svež zrak in gibanje. Skupaj se odpravita na sprehod, tek, kolesarjenje in rolanje. Več študij ugotavlja, da sprehodi v naravi pozitivno vplivajo na psihično zdravje in preprečujejo simptome anksioznosti ter depresije.

4. Prekinjen stik s preostalim svetom

Nikar se ne zaprita vase. Ni treba, da sta zaradi karantene na svetu samo vidva. Vsak od vaju naj skrbi za vzdrževanje dobrih prijateljskih in sorodstvenih vezi, pa naj bo to po telefonu, videoklicu ali klepetu po družbenih omrežjih.

5. Slaba komunikacija

Komunikacija je ključ do uspešnega razmerja, ne le v karanteni, ampak tudi sicer. Pogovarjajta se. Če koga kaj moti, naj to pove na lep način. Sklepajta kompromise, podajajta si komplimente, govorita o svojih občutkih, izrazita svoje misli. To vaju bo povezalo.

6. Premalo preživljanja skupnega časa

Če imamo na eni strani kot pogosto težavo parov pretirano preživljanje skupnega časa, je na drugi strani pomanjkanje preživljanja skupnega časa. Čeprav živita v istem gospodinjstvu, se pogosto zgodi, da postaneta tujca. Včasih se pari hote ali nehote oddaljijo prav v takšnih trenutkih, ko se to zdi najbolj absurdno. Zdaj je čas, da se posvetita drug drugemu in nadoknadita čas, ki vama ga je pred tem morda kradla utrujenost, naporna služba in ostali opravki. Igrajta družabne igre, oglejta si kakšen dober film, kuhajta, pecita pecivo, naredita seznam stvari,ki jih želita v prihodnosti doživeti skupaj, imejta redne spolne odnose, preizkušajta nove položaje in igrice, privoščita si masažo, lotita se skupnega čiščenja in urejanja doma. Možnosti je neskončno, vidva pa izbirata, za kaj se bosta odločila.

9 IDEJ ZA POPESTRITEV SEKSA: SEDAJ IMAŠ ČAS!

 

Povzeto po: Talk Space

Komentarji
Morda vas bo zanimalo