Nekateri vzorci na oblačilih vas delajo vitkejše

Ne boš verjela, ampak vzorci na oblačilih imajo velik vpliv na obliko tvoje postave. Obstajajo vzorci in barve, ki te naredijo bolj vitko, seveda pa tudi takšni, ki te pomanjšajo in razširijo. Vse to so vizualni triki, s katerimi lahko izpopolniš svoj vsakdanji videz.

Kateri vzorci na oblačilih so torej tisti, ki te naredijo vitkejšo?

1. Diagonalne črte

Diagonalne črte bodo oči vsakega opazovalca vodile na sredino tvojega telesa – pasu, trebuha – ki bo zaradi vizualnega trika izgledalo vitkejše in ožje. Nekatere ženske bolje izgledajo z debelejšimi, druges tanjšimi črtami – poskusi in presodi sama.

2. Navpične črte

Verjetno si že slišala, da navpične črte spadajo med vzorce na oblačilih, ki te optično podaljšajo in “raztegnejo”. Če si manjše rasti, brez pomisleka poseži po oblačilih z navpičnimi črtami, saj boš tako izgledala višja in vitkejša. Nikar pa ne nosi oblačil z vodoravnimi črtami, saj dosežejo ravno nasproten učinek.

3. Preprosti, manjši vzorci

Če želiš doseči vizualen učinek vitkosti, se izogibaj velikim in debelim vzorcem. Raje izberi manjše, preprostejše – takšne, ki ne izstopajo preveč. Poskrbi za nežne barve, ki se dopolnjujejo in se izogibaj živim pisanim, ki se med seboj tepejo.

4. Vezenine

Izberi majico ali pulover, ki ima pri ovratniku ali praktično na kateremkoli delu manjšo ljubko vezenino. Ta bo namreč pritegnila poglede in odvrnila pozornost od delov, s katerimi morda nisi najbolj zadovoljna.

5. Preproste barve

Seveda je poleg vzrocev zelo pomembna tudi barva oblačil, ki jo izbereš. Črna slovi kot tista barva, ki te naredi najbolj vitko. S črnimi hlačami bodo tvoje noge videti daljše in precej ožje, kot so v resnici. Sicer izberi čim bolj navadne, preproste barve, ki jih okusno kombiniraj z drugim kosom oblačila. Lahko izbereš svetlo rožnato bluzo, ki naj bo enake barve kot rutka v laseh ali uhani. Takšni majhni detajli te naredijo elegantno in vitko hkrati.

KAKO VEŠ, KATERE BARVE TI NAJBOLJ PRISTOJIJO?

 

Povzeto po: 3FatChicks

Komentarji
Morda vas bo zanimalo