10 stvari, ki povzročajo pomanjkanje energije

Pomanjkanje energije je eno izmed stanj, ki negativno vpliva na delovanje našega telesa. Jemlje nam voljo in željo do tega, da bi uresničevali svoje obveznosti. Živimo tako hitro in stresno, da se včasih sploh ne zavedamo, kaj pravzaprav šteje kot pomembno in kaj ne.

To, da se oddaljimo od stvari, ki so nepotrebne in s tem povzročajo pomanjkanje energije, nam pomaga pri izboljšanju zdravja na vseh možnih ravneh. Težava se pojavi, če se ne zavedamo popolnoma, katera so dejanja, ki nam jemljejo preveč energije.

Katerih 10 stvari in stanj vpliva na pomanjkanje energije?

Osebe, ki se cel čas pritožujejo

Osebe, ki v večini stvari vidijo zgolj negativne plati in posledice, so osebe, ki oddajajo negativno energijo in s tem tudi vplivajo na nivo energije pri sogovorniku. Takim osebam se izogibajte v največji možni meri, saj znajo svojo negativo hitro prenesti še na vas.

Dolgovi

Račune plačujte sproti, saj se boste s tem izognili pretiranemu stresu in posledično pomanjkanju energije. Saj poznate tisti rek – čisti računi, dobri prijatelji. Če se nam kopičijo dolgovi, se kopiči tudi negativna energija.

Neizpolnjene obljube

Vsi se moramo truditi biti mož besede. Če nekaj obljubimo, to tudi storimo ali se vsaj potrudimo v največji možni meri. Hvaležen nam bo tudi nivo naše energije.

Zanemarjanje naših interesov

pomanjkanje energije

Včasih enostavno nismo sposobni opraviti vseh nalog, ki smo si jih zadali. S tem ni nič narobe, saj vsak človek potrebuje določeno pavzo, ki bo pozitivno vplivala tudi na pomanjkanje energije. Več časa je potrebno nameniti stvarem, ki nas zanimajo in osrečujejo.

Nenehno hitenje

Slediti moramo svojemu ritmu in ga ne prehitevati. Ko se ne znamo ustaviti, s tem izgubljamo na moči in delamo stvari, ki jih lahko kasneje obžalujemo.

Nered

Čista in pospravljena soba bo zmeraj pozitivno vplivala na pomanjkanje energije.

Premalo skrbi za zdravje

Zdravje je na prvem mestu, zato se moramo v največji možni meri posvetiti temu, da zanj skrbimo kar se da najbolje. Več časa posvetimo sproščanju, športu, zdravi prehrani in notranjemu zadovoljstvu.

5 NASVETOV ZA RAZSTRUPLJANJE TELESA

Težke situacije

Tem smo v zadnjem času zaradi trenutne situacije z omejitvami zelo izpostavljeni. Z manj težkimi situacijami se bomo spopadali, manj stresa bomo občutili in posledično se bo zmanjšalo pomanjkanje energije.

Nezmožnost sprejetja

Edini način, da se izognemo pomanjkanju, je sprejetje. Stvari, ki jih težko sprejmemo, po navadi na nas pustijo globlji vtis, vendar se z dejanskim sprejetjem hitreje osvobodimo negativnega razmišljanja.

Nezmožnost odpuščanja

Več zamer, kot jih boste imeli, več energije vam bo to pobralo. Zamere so človeške, z njimi se spopadajo prav vsi ljudje na tem svetu. Je pa človeško tudi odpustiti in dati novo priložnost. Ne delajte tega za druge, naredite to predvsem zase.

ZAKAJ SE ZJUTRAJ ZBUDITE ZASPANI?

Povzeto po: La mente es maravillosa

N. P.

Komentarji
Morda vas bo zanimalo