Suha koža na rokah: 6 domačih pripravkov

suha-koža-na-rokah

Se tudi tebi kdaj zgodi, da je koža na tvojih rokah razpokana in na otip strašljivo hrapava? Suha koža na rokah je pogosto posledica vremenskih sprememb, nekaterih bolezenskih stanj, jemanja zdravil in drugih dejavnikov iz okolja, ki povzročajo iritacijo. Največ ljudi se z njo srečuje pozimi, precej pa jih ima težave skozi vse leto.

Če si tudi ti med temi nesrečnicami, imamo dobro novico zate. Pomagaš si lahko na povsem naraven način – predstavljamo ti domače pripravke, ki blagodejno vplivajo na suho kožo. V kombinaciji s kremami za roke bo suha koža na rokah zate preteklost.

1. Vazelin

Ne obnavlja le ustnic, ampak tudi kožo na rokah. Potrebuješ torej nekaj vazelina in bombažne rokavice. Pred spanjem na roke nanesi tanko plast vazelina, nadeni rokavice in se odpravi spat. Postopek ponavljaj več noči zapored in sčasoma boš opazila ogromno razliko.

2. Kokosovo olje

Kokosovo olje je čudežno zdravilo za vse težave. Suha koža na rokah bo od zdaj naprej le preteklost. Na roke nanesi 1-2 čajni žlički kokosovega olja in tvoje roke bodo mehke ter gladke. Pripravek pusti delovati nekaj ur, lahko pa ga pustiš tudi čez noč.

3. Ovseni kosmiči

Prav vidiš. Niso le odličen zajtrk, ampak tudi domača krema za roke. Potrebuješ 1 čajno žličko ovsenih kosmičev v prahu in 1/2 čajne žličke kokosovega olja. Vse skupaj dobro premešaj, nanesi na roke in pusti delovati 10-15 minut. Zadostovalo bo enkrat dnevno.

4. Med

Med poskrbi odlično nahrani tvojo kožo in poskrbi za dobro hidracijo. Zaradi svojih pozitivnih učinkov na kožo se pogostoi uporablja tudi v naravnih maskah za obraz in lase. Čeprav je lepljiv in se ti bo ideja zdela nekoliko za lase privlečena, vseeno poskusi. Namaži roke in pusti delovati 15-20 minut, potem pa roke nežno umij z mlačno vodo. Postopek ponovi 2x dnevno.

5. Aloe Vera

Nekoliko bolj udobna rešitev je aloe vera, saj ti ni treba nenehno paziti, kje boš kaj zapackala. Aloe vera se namreč relativno hitro vpije v kožo.

6. Mandljevo olje

Suha koža na rokah se lahko odlično navlaži s pomočjo mandljevega olja. Nanesi ga na roke in pusti, dokler se ne posuši. Če ti je nadležno, si lahko nadeneš rokavice. Postopek ponavljaj vsak dan vsaj enkrat dnevno.

NARAVNE MASKE ZA LASE, KI JIH LAHKO NAREDIŠ SAMA

Povzeto po: StyleCraze

Komentarji
Morda vas bo zanimalo